El consistori demanarà el retorn dels cobraments del cànon digital


  • Comparteix:

El consistori reclamarà el cobrament del cànon digital / Font: ACN

El consistori reclamarà el cobrament del cànon digital / Font: ACN

L'Ajuntament i els organismes autònoms iniciaran els tràmits necessaris per reclamar el cobrament indegut del cànon digital. Així ho han acordat tots els partits polítics aquest dilluns al ple municipal, a través d'una moció institucional a partir d'un text de CiU.

L'ens local també informarà sobre aquesta qüestió als comerços i entitats que puguin estar afectats pels cobraments indeguts perquè coneguin els seus drets de reclamació. Aquests cobraments pertanyen a la llei del cànon digital que el govern espanyol va aprovar el 2006 i que implicava la introducció d'una taxa sobre discos verges, llapis de memòria, telèfons mòbils, discs durs externs, fotocopiadores i reproductors MP3 i MP4. El 2008, el Tribunal Europeu va aprovar una sentència que il·legalitzava aquests cobraments a empreses professionals i administracions públiques, però el consistori va seguir pagant-los fins al 2012.

El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha resumit els acords per valorar el cànon digital pagat directament i indirecta, així com iniciar la devolució d'aquests pagaments.

Jordi Puigneró

Procedir a efectuar les gestions necessàries i revisar la comptabilitat per valorar el cànon digital pagat, i iniciar i tramitar l'expedient per a la reclamació d'aquests pagaments.


Ara, els partits polítics han acordat iniciar les gestions necessàries per valorar el cànon digital que l'Ajuntament i els organismes autònoms van pagar durant aquest període i així poder-ne reclamar el cobrament indegut. A més, el consistori traslladarà aquesta reclamació a les entitats de gestió que han cobrat el cànon. També informarà a les associacions de comerç, entitats i establiments de la ciutat que puguin estar afectades pels cobraments indeguts sobre els seus drets de reclamació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.