Sant Cugat es compromet a lluitar contra l'atur juvenil

El pla vol oferir més oportunitats als joves / Font: ACN

Política

Publicat el 21/oct/13 per Marc Sala / Adrià Claramunt

Facilitar l'accés dels joves al món laboral és l'objectiu de la moció aprovada a la sessió plenària d'aquest dilluns i que donarà lloc a la redacció d'un pla de xoc en aquest sentit. A proposta del PSC, el text vol treballar de manera transversal per impulsar els sectors de valor afegit, promoure la formació dual i bonificar la contractació de menors de 30 anys, entre d'altres mesures.

La moció aprovada per totes les forces polítiques del consistori amb l'excepció del PP, que s'ha abstingut, planteja un pla de xoc que impliqui totes les àrees de l'Ajuntament relacionades amb l'àmbit laboral i proposa cercar la complicitat amb altres entitats supramunicipals.

Impulsar els sectors econòmics emergents i d'alt valor afegit, agilitzar els tràmits administratius i l'accés a les fonts del finançament són altres punts inclosos en l'acord, que també posa l'accent en l'educació. En aquest sentit, la intenció és introduir programes de formació dual, és a dir, que combinin les sessions teòriques amb estades a empreses. Per aconseguir-ho s'obre la porta a bonificacions fiscals a les empreses que hi prenguin part. El text inclou una crida a reforçar la col·laboració amb els centres de negocis ubicats a la ciutat i un reforç a l'impuls de l'emprenedoria.

El regidor del PSC Pere Soler ha destacat la importància d'actuar a favor dels joves per no convertir-los en una 'generació perduda'.

Pere Soler

És important que actuem contra l'atur juvenil perquè és la generació que puja i cal que no els expulsem i es converteixin en una generació perduda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha destacat que la ciutat i el seu Ajuntament no obliden les altres franges d'edat i ha emplaçat totes les forces polítiques a treballar plegades per reduir l'atur juvenil.

Carles Brugarolas

No es pot dir que no a una moció com aquesta que dóna suport a l'ocupació juvenil i continuarem treballant plegats en aquesta direcció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La CUP i ICV-EUiA també s'han sumat a la proposta socialista i han lamentat el model econòmic existent, basat en el maó i en grans projectes com els Jocs Olímpics i Barcelona World. També han recordat la quantitat de joves que no s'apunten al Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i els que ja no poden ser comptats pel fet d'haver marxat del municipi a causa de la seva precària situació.

El PP s'ha abstingut perquè no està d'acord a prioritzar la lluita contra l'atur juvenil per sobre d'altres col·lectius d'edat. Malgrat aquesta principal discrepància, molts dels punts de la moció els han valorat positivament. Per aquest motiu, s'han decantat per l'abstenció en comptes de votar en contra d'aquest punt del ple.

La moció també pretén agilitzar la contractació de joves mitjançant bonificacions a les companyies que donin feina estable a menors de 30 anys. Una altra via per aconseguir aquest objectiu és introduir a les clàusules dels concursos públics la contractació de joves santcugatencs.