El ple, contrari a la declaració de la tauromàquia Patrimoni Cultural Immaterial


Temes relacionats

Els santcugatencs es mostren d'acord amb l'abolició de les curses de braus a Catalunya (29/jul/10)


  • Comparteix:

La moció rebutja la tauromàquia / Font: ACN

La moció rebutja la tauromàquia / Font: ACN

El ple rebutja el projecte de llei per declarar la tauromàquia Patrimoni Cultural Immaterial amb una moció proposada per la CUP i aprovada amb el suport de CiU, el PSC i ICV-EUiA. El text, que incorpora una esmena socialista per prohibir també els correbous, referma el compromís local de ciutat antitaurina i amiga dels animals. El PP hi ha votat en contra.

El Congrés espanyol dels diputats va aprovar a finals de setembre el projecte de llei per declarar la tauromàquia Patrimoni Cultural Immaterial (PCI), després que el sector taurí presentés una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre aquesta qüestió. En els propers mesos, el govern espanyol impulsarà el Pla Nacional amb mesures de Foment i Protecció de la Tauromàquia i pretén agilitzar els tràmits per incloure les curses de braus a la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta declaració xoca amb l'abolició de la tauromàquia que va aprovar la Generalitat el juliol del 2010 i, per tant, suposa una invasió de competències, tal com subratlla el portaveu de la CUP, Guim Pros.

Guim Pros

De què serveix tenir un Parlament si les decisions que pren queden aturades? Les decisions del Parlament no es poden saltar així com així.


Davant aquesta aprovació, CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han mostrat el seu rebuig al projecte de llei. CiU ha votat en sintonia amb el procés 'exemplar' que es va seguir a la Generalitat; el PSC i ICV-EUiA han remarcat la defensa dels drets dels animals, mentre que el PP ha acusat els partits de polititzar les curses de braus. La regidora popular Maria Dolors Domènech ha citat el polític Enrique Tierno Galván per destacar l'aportació que ha fet aquesta festa espanyola a l'educació de la societat.

Maria Dolors Domènec

'Els braus són l'esdeveniment que més ha educat social i políticament al poble espanyol'. A més, Serrat i Sabina qualifiquen els crítics antitaurins de la ignorància dels mateixos.


Les formacions han refermat el compromís de Sant Cugat com a ciutat antitaurina i amiga dels animals i han instat la Generalitat a rebutjar la llei aprovada i no a 'desobeir-la', com deia el text inicial. La moció ha incoporat esmenes socialistes que, entre d'altres, demanaven al Parlament un nou marc legislatiu que prohibeixi també els correbous.

CiU ha tingut llibertat de vot per expressar el seu posicionament sobre la qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.