El consistori dóna llum verda a la creació d'un Consell Local de Joves


Temes relacionats

La CUP demanarà al ple la creació d'un consell de joves autogestionat ( 3/oct/13)


  • Comparteix:

La ciutat crearà un consell de Joves

La ciutat crearà un consell de Joves

Sant Cugat tindrà un Consell Local de Joves que incidirà en les condicions de vida juvenils i en el desenvolupament de les polítiques de joventut que es duguin a terme des del consistori. Ho ha establert el ple municipal aquest dilluns a través d'una moció institucional, un text que neix a partir d'una proposta de la CUP.

Amb l'aprovació d'aquest text, l'Ajuntament es compromet a constituir un consell d'aquestes característiques en un termini de sis mesos, un organisme amb qui debatrà les línies a traçar en matèria juvenil. Aquest nou ens serà autònom i autoorganitzat, seguint el model del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, tal com ha explicat el regidor de la CUP Ignasi Bea.

Ignasi Bea

El consell local de Joves ha de ser autònom i autoorganitzat com el Consell Nacional de la Joventut, agrupant entitats, col·lectius i joves que vulguin incidir les polítiques de joventut.


El darrer Pla Local de Joventut, que fa dos anys que va vèncer, ja preveia la creació d'espais formals o fòrums de participació estables perquè els joves puguin fer arribar les seves demandes en matèria d'oci i cultura. La moció destaca el gran percentatge de població juvenil que viu a la localitat. De fet, el text subratlla que un 25% dels seus habitants tenen menys de 18 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.