Sant Cugat vol que les entitats financeres paguin les quotes de comunitat


  • Comparteix:

La moció s'ha aprovat al ple municipal

La moció s'ha aprovat al ple municipal

Sant Cugat oferirà un servei de mediació i assessorament a les comunitats de veïns afectades per l'impagament de quotes per part d'entitats financeres i societats patrimonials a través de l'Oficina Local d'Habitatge. La moció és fruit de l'acord de CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP que també instarà aquests bancs i entitats financeres a pagar les despeses de comunitat dels habitatges de la seva propietat. El text ha tingut l'abstenció del PP.

Segons dades del Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques, els bancs i els promotors immobiliaris acumulen el 53% de les quotes impagades a les comunitats de veïns. Per fer front a aquestes xifres, Sant Cugat insta les entitats bancàries i financeres a pagar les despeses de comunitat dels habitatges de la seva propietat, tal com ha explicat la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Amb aquesta moció volem fer front a una situació cada vegada més freqüent que és que els bancs no paguen la quota de les comunitats de veïns dels pisos que són de la seva propietat.


El ple també ha acordat establir un servei de mediació i assessorament a les comunitats de veïns afectades i fer-ne difusió perquè el consistori conegui l'abast de la problemàtica. A més, el consistori insta el govern espanyol a reglamentar les condicions per considerar un pis buit i poder aplicar així el recàrrec del 50% previst legalment. Tots aquests acords es traslladaran al Parlament, a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), a les comunitats de veïns de Sant Cugat i a la direcció de les entitats financeres amb oficines al municipi.

El PP comparteix l''esperit' de la moció però troba que l'assessorament es redunda en un servei que ja s'ofereix a través de les administracions de finques. Els populars, a través del seu portaveu Jordi Carreras, també rebutgen que des del consistori es 'castigui' les entitats financeres quan es vulgui contractar un crèdit valorant que estiguin al dia dels pagaments a les comunitats de veïns.

Jordi Carreras

Que hi hagi una situació com aquesta no significa que l'Ajuntament intervingui. El punt tercer no em sembla un estil propi d'un Ajuntament seriós.


CiU ha aclarit que l'aprovació d'aquesta moció no comportarà la creació de cap nou organisme i que s'oferirà des de l'Oficinal Local d'Habitatge i des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Els socialistes han afirmat que ara és el moment adient per donar suport a la gent que pateix aquesta acció per part de les entitats financeres i dels santcugatencs que han vist desnonar els seus veïns. La CUP s'ha mostrat a favor que el consistori doni suport als veïns que ho necessitin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.