Rebuig a la moció del PP per bonificar els col·laboradors del tercer sector


Temes relacionats

El PP vol que es bonifiqui fiscalment els col·laboradors d'entitats socials ( 3/oct/13)


  • Comparteix:

La moció vol facilitar la tasca de les entitats assistencials / Font: Creu Roja

La moció vol facilitar la tasca de les entitats assistencials / Font: Creu Roja

Els partits han rebutjat la proposta del PP de bonificar en alguna taxa municipal les persones que col·laborin amb entitats del tercer sector. Totes les formacions, tret del PP, han coincidit a apuntar que la moció no és idònia en sustentar-se en el principi de caritat.

El text proposava estudiar un sistema de bonificació progressiu en taxes municipals per a persones que col·laborin amb entitats i associacions dedicades a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social.

Els grups municipals, tret del proponent, han considerat, però, que aquesta mesura es basa en la caritat. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha assegurat que la proposta no és viable i que no respon al criteri de justícia social que defensa l'equip de govern. De la seva banda, el regidor del PSC Pere Soler ha recordat que aquest tipus de donacions ja tenen incentius fiscals. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha argumentat que la lluita contra la pobresa s'ha de liderar des de les polítiques públiques i, per tant, la moció retorna a la beneficència. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha lamentat que la proposta bonifiqui sense tenir en compte la renda i no el desfavorit.

Davant aquest rebuig, el regidor del PP Álvaro Benejam ha defensat que la seva proposta és també una manera de redistribuir la riquesa, atenent a les necessitats d'aquestes entitats.

Álvaro Benejam

Aquesta és una forma de redistribuir la riquesa i a més voluntària. Potser si hi ha una bonificació s'incentiva.


Segons la moció, es volia donar resposta a la situació de crisi i a la important tasca assistencial que realitzen entitats com Creu Roja i Càritas i que reverteix directament en el municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.