La uaSC i GxV clamen contra EMD i Ajuntament per les línies d'alta tensió


Temes relacionats

Casajoana: 'La Generalitat té el compromís de tornar el deute de l'alta tensió' (30/oct/13)

Comença la col·locació de les línies d'alta tensió que aniran soterrades (10/oct/13)

Els treballs de soterrament de les línies d'alta tensió ja són a la meitat ( 9/gen/13)


  • Comparteix:

Jaume Massanés (uaSC), Montserrat Turu i Montserrat Oliván (GxV)

Jaume Massanés (uaSC), Montserrat Turu i Montserrat Oliván (GxV)

Les plataformes veïnals un altre Sant Cugat (uaSC) i Gent per Valldoreix (GxV) demanen a l'Ajuntament i l'EMD que reclamin un conveni amb la Generalitat en què aquesta reconegui el deute adquirit amb les dues administracions locals pel que fa al pressupost per soterrar les línies d'alta tensió de Valldoreix. Les dues entitats, sense presència al ple ni a la junta de veïns de Valldoreix, consideren que les tres administracions, governades per CiU, s'estan protegint per interessos partidistes.

Segons les dades de què disposen la uaSC i GxV, l'import total que la Generalitat deu és d'aproximadament un milió i mig d'euros, 895.000 euros a l'Ajuntament i 680.000 euros més a l'EMD. La versió de les dues entitats és que l'EMD va signar un acord amb la Generalitat de José Montilla al novembre de 2010 en què es detallava l'aportació de cada administració en el pressupost per soterrar les línies d'alta tensió.

En el pacte, la Generalitat també es comprometia a reconèixer el deute en cas de ser incapaç d'aportar la part de despesa corresponent. Segons l'expresidenta de l'EMD i actual membre de GxV, Montserrat Turu, el nou govern no va reconèixer l'acord i encara no ha inclòs la despesa a retornar en cap partida pressupostària.

El punt d'inflexió va arribar al juliol de 2012, quan una nova reunió va permetre desencallar el projecte. Aleshores, l'EMD i l'Ajuntament es van comprometre a aportar la part corresponent del Govern. La uaSC i GxV denuncien que aquest nou acord no incloïa cap clàusula en què la Generalitat reconegués el deute ni la manera de retornar-lo a les dues administracions locals. Segons Turu, des d'aleshores no s'ha fet res per resoldre la situació.

Montserrat Turu

Ha passat un any i mig i no coneixem que les dues administracions hagin fet el conveni.


Turu s'ha mostrat convençuda que les obres per soterrar les línies d'alta tensió s'han endarrerit per interessos partidistes de CiU, que governa tant a l'EMD i l'Ajuntament com a la Generalitat. De la seva banda, el portaveu de la uaSC, Jaume Massanés, ha lamentat que cap administració hagi comunicat a la ciutadania aquesta qüestió. Per Massanés, es tracta d'un cas més de comunicació partidista, cosa que fa més urgent la implantació de mesures de transparència i accés a la informació.

Jaume Massanés

L'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat han posat els interessos de partit per davant dels de la ciutadania.


Els treballs per instal·lar les noves línies d'alta tensió a les rases obertes a Mira-sol i Valldoreix van començar a principis de mes a l'avinguda de Baixador amb el carrer de Sarrià del territori. Una vegada fet el soterrament i la retirada de les línies aèries, al gener es procedirà a treure les torres amb l'objectiu que al 18 febrer es culmini finalment el procés.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.