El nou conveni amb Sant Cugat possibilita que Valldoreix mantingui pressupost


Temes relacionats

Valldoreix aprova un pressupost de 8'6 milions d'euros (18/mar/13)

L'EMD redueix els comptes un 14% en un context de crisi i deutes de la Generalitat ( 5/feb/13)


  • Comparteix:

L'EMD presenta uns comptes de 8,6 milions / Foto: Valldoreix.cat

L'EMD presenta uns comptes de 8,6 milions / Foto: Valldoreix.cat

El nou conveni econòmic entre Valldoreix i Sant Cugat, ja pactat però pendent d'aprovació, possibilita que l'EMD presenti uns comptes de 8'6 milions, igual que el 2013. La inversió, de 579.000 euros, cau un 40% en no incloure ja l'eliminació de l'alta tensió. El govern de CiU-Actuem ha avançat en audiència pública que el conveni preveu que Sant Cugat ingressi 6'3 milions i Valldoreix aporti 2,3 milions.

El nou marc econòmic amb Sant Cugat ha fet possible que l'EMD mantingui el mateix pressupost per al 2014, malgrat la caiguda d'ingressos per la reducció de subvencions i el deute de la Generalitat. L'EMD xifra en un milió d'euros els diners que deu el govern a Valldoreix en concepte de l'eliminació de l'alta tensió, dos cursos de l'escola bressol i un curs -no reconegut- de l'escola de música.

Així els comptes tornen a ser de 8,6 milions amb una despesa de 579.000 euros en inversió, el que suposa un 8% del pressupost. La inversió més important són els 263.000 euros de la rotonda del passeig d'Olabarria i els 120.000 pel sostre del magatzem de la masia de Can Monmany.

En declaracions a Cugat.cat, el vocal d'Economia de l'EMD, Xavier Gavaldà, ha explicat que el nou conveni amb Sant Cugat permet a Valldoreix no reduir el pressupost, malgrat l'actual context econòmic.

Xavier Gavaldà

El que nosaltres pagarem pels serveis que presta l'Ajuntament als valldoreixencs, pagarem la totalitat durant l'any. El que farem serà apujar la bestreta que ens ingressa Sant Cugat per poder mantenir l'equilibri i tenir aquests 8,6 milions.


Segons el govern valldoreixenc, el nou conveni econòmic, pendent d'actualitzar des de 2005, està ja pactat i s'aprovarà al proper ple o al de desembre. Els números sobre els quals ha treballat l'EMD preveuen un ingrés de Sant Cugat de 6,3 milions i una aportació de Valldoreix de 2,3 milions. Entre les millores que ha negociat l'EMD es troben augmentar la bestreta mensual que rep de Sant Cugat i obtenir nous ingressos com la recaptació de multes, que Valldoreix xifra en 110.000 euros.

L'EMD presenta un deute del 29% i paga als seus proveïdors en un termini d'entre 15 i 20 dies. A més, enguany ha apostat per atorgar subvencions per valor de 226.000 euros en un any en què les que percebrà l'EMD seran per 82.000 euros.

Els comptes, que s'aproven aquest dimecres, s'han presentat en audiència pública amb la presència de 20 persones que s'han interessat pel conveni amb Sant Cugat i el deute de la Generalitat, entre d'altres temes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.