ICV-EUiA portarà el debat sobre la reforma de les pensions al ple municipal


Temes relacionats

El PSC i ICV-EUiA reclamen unitat política a favor del futur de Delphi ( 4/nov/13)

ICV-EUiA aposta per buscar noves línies de producte per salvar Delphi (28/oct/13)

ICV-EUiA vol que Promusa gestioni en el futur el subministrament de l'aigua (16/oct/13)


  • Comparteix:

El PP vol reformar el sistema de pensions / Fotografia: ACN

El PP vol reformar el sistema de pensions / Fotografia: ACN

ICV-EUiA reclamarà al consistori que rebutgi la reforma de les pensions que planteja el govern de l'Estat espanyol. La formació considera que la proposta del PP suposarà una important pèrdua del poder adquisitiu per a la gent gran i també perjudicarà els joves.

ICV-EUiA presentarà una moció al proper ple en què rebutja l'avantprojecte de llei reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l'Índex de Revaloració del sistema de pensions de la Seguretat Social. Els ecosocialistes qualifiquen la reforma de 'despropòsit', tenint en compte que més de la meitat de pensionistes de l'Estat espanyol no sobrepassen els 700 euros mensuals. Segons el partit, rere aquest avantprojecte de llei s'amaga la voluntat de modificar el sistema de la Seguretat Social en favor de les elits econòmiques.

La moció parteix de la base que Catalunya té unes millors bases per garantir les pensions perquè té més persones en edat de treballar que jubilats, a més de tenir menys atur que la resta de l'Estat espanyol. Per això, una altra de les reclamacions és que s'apliquin factors de correcció segons l'IPC català, una mesura que permetria que els pensionistes catalans no perdessin capacitat adquisitiva.

Segons ICV-EUiA, l'avantprojecte de llei del PP pot introduir un debat públic amb tots els agents socials que posi sobre la taula el futur de les pensions i plantegi que no es financiïn exclusivament a través de la Seguretat Social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.