Sant Cugat reforça la seva lluita contra la pobresa i l'exclusió social


Temes relacionats

El PSC vol més contundència en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social ( 8/nov/13)

L'Assemblea pels Drets Socials recull 2.000 firmes per a la renda ciutadana (10/oct/13)

Sant Cugat s'implica per combatre la pobresa i l'exclusió social (22/abr/13)


  • Comparteix:

Acord per lluitar contra la pobresa / Foto: Enric Capoll (Flickr)

Acord per lluitar contra la pobresa / Foto: Enric Capoll (Flickr)

CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han sumat forces per reclamar a la Generalitat més accions contra la pobresa i l'exclusió social. A través d'una moció, els grups reclamen al govern una reforma de la Renda Mínima d'Inserció per garantir ingressos bàsics a les famílies en situació de pobresa. El PP s'ha abstingut perquè es mostra d'acord amb el sentit del text però no amb els motius que l'han impulsat.

El text signat per CiU, el PSC i ICV-EUiA reclama que la Generalitat asseguri les necessitats bàsiques de la ciutadania en l'àmbit alimentari i energètic. L'acord conté una altra petició: els signants assenyalen que el projecte de reforma de l'administració local del govern del PP posa en risc les polítiques socials dels ajuntaments. Per això, es demana que, des del govern i les associacions municipalistes, es faci front a aquest canvi legislatiu.

El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha expressat que el gran repte és no augmentar els centenars de persones que hi ha a la ciutat que es troben en una situació de pobresa extrema i posar èmfasi en les classes mitjanes i en les mesures preventives de la salut mental. Grangé ha lamentat que els suïcidis han augmentat a la nostra ciutat a causa de la situació econòmica que pateixen algunes famílies.

Raül Grangé

El gran repte és no incrementar els pocs centenars de persones que reben ajudes d'aliments. Sí que demanem un aprofundiment del suport a les classes mitjanes i a les polítiques preventives.


L'altre objectiu del text aprovat és potenciar des de Sant Cugat la sensibilització al voltant de la pobresa i l'exclusió social així com incentivar el treball comunitari per incidir en famílies, institucions, empreses i entitats a implicar-se en la lluita contra la pobresa.

De la seva banda, el PP s'ha abstingut, ja que tot i estar d'acord amb el sentit de la moció i amb els acords que volen impulsar, no està a favor dels motius que l'han impulsat, com és la referència a l'estatut i al govern espanyol, segons la regidora Maria Dolors Domènech.

Maria Dolors Domènec

Ens abstindrem perquè no volem anar en contra d'ajudes que ajudin les famílies. No estem d'acord en els atesos ni en alguns dels acords.


El PSC ha proposat el text debatut posant èmfasi a garantir les inversions socials per mantenir la igualtat social. ICV-EUiA considera indispensable mantenir les polítiques socials, i mirar la causa d'aquest augment de suïcidis i malalties mentals al municipi. La CUP també s'ha sumat a la moció, però ha destacat que els acords que recull el text ja s'han tractat per separat, i ha afegit que cal treballar en les mocions aprovades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.