Economia diu que reduir les contribucions és carregar-les a la resta de veïns


Temes relacionats

El PSC i uaSC proposen reduir les quotes veïnals per a la urbanització dels districtes (11/nov/13)

Els districtes viuran un 2014 amb quatre grans actuacions urbanístiques (25/oct/13)

La urbanització de Can Borrull començarà el tercer trimestre del 2014 (24/oct/13)

Urbanisme garanteix un cost 'assumible' per als veïns en la millora de Can Borrull (18/set/13)

La urbanització de la zona de la Capella de Sant Joan començarà la primavera vinent (26/jul/13)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la zona de Can Borrull

Imatge d'arxiu de la zona de Can Borrull

L'equip de govern defensa que rebaixar les quotes i contribucions urbanístiques als veïns suposa carregar aquesta despesa a la resta de població. És per això que CiU ha votat en contra d'una moció presentada pel PSC i la uaSC que instava a augmentar l'aportació municipal a les obres d'urbanització per reduir així el pagament als veïns beneficiats dels treballs.

En concret, la moció instava l'Ajuntament a crear un fons interterritorial de compensació que financi amb una aportació municipal extraordinària el 8% del cost total de la urbanització. Aquest fons permetria reduir les contribucions especials dels veïns i compensar el greuge que han patit els districtes, segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Que s'asfaltin uns carrers ara és tard. Cal crear un fons per rebaixar les contribucions especials. Aquesta gent s'ha empassat pols durant 30 anys i en temps de crisi s'hauria de rebaixar les contribucions.


Davant aquesta proposta, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat que reduir les contribucions i quotes als veïns afectats per la urbanització implica que aquesta càrrega sigui assumida per l'Ajuntament i, per tant, per la resta de veïns del municipi.

Carles Brugarolas

Estan plantejant que els veïns paguin menys, però han de dir la contrapart, que és que els altres veïns paguin més. Si ha de baixar la proporció dels veïns beneficiats, la resta ha de pagar més.


La moció també sol·licitava mesures per facilitar el pagament, com ajornar o finançar les quotes urbanístiques fins a 10 anys, així com la creació d'una oficina específica de suport als veïns i d'un fons específic en el pressupost del 2014 i 2015 per atendre les persones que no puguin fer front a les contribucions especials.

Els grups de l'oposició han coincidit a destacar la necessitat de buscar fórmules per facilitar els pagaments, davant la dificultat econòmica que poden tenir alguns veïns.

Per això els diferents acords de la moció s'han votat per separat. Els grups de l'oposició han donat suport a tots els punts, menys el PP que s'ha abstingut en la proposta sobre les fórmules de finançament i ajornament de les quotes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.