Les declaracions de portaveus tindran lectura de vot al ple


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un ple anterior / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'un ple anterior / Foto: Localpres

Les declaracions de portaveus dels plens tindran a partir d'ara lectura de vot d'aquells partits que hi votin en contra. Això ha quedat establert arran d'una moció del PP que ho demanava, tot i que finalment el text s'ha retirat de l'ordre del dia del ple en ser una qüestió inclosa a la normativa aplicable.

A partir d'ara, el posicionament dels grups municipals que votin en contra en una declaració de portaveus serà llegit a la sessió plenària. Aquesta era la principal demanda de la moció que el PP finalment ha retirat, en considerar que la normativa aplicable dóna peu ja a aquesta petició.

Jordi Carreras

En l'acta de la declaració hauran de quedar reflectits els motius del vot contrari del partits i després llegir-se al ple. És suficient la normativa i no cal el canvi del ROM.


D'aquesta manera, el PP no ha presentat la moció que reclamava la reforma parcial del Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat al febrer de 2011. Un ROM que el PP, en el text, qualificava de mostrar 'excessiva vaguetat, llacunes legislatives i disposicions de procediment que contravenen el sentit comú'.

De totes maneres, el PP ha aprofitat per encoratjar els partits a convocar una comissió que analitzi altres aspectes del ROM que sovint, diu el partit, són objecte de debat al ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.