Sant Cugat espera un primer pas de Valldoreix per debatre el futur de l'EMD


Temes relacionats

Conesa admet que Valldoreix ha de poder decidir sobre la seva independència (11/nov/13)

La tertúlia parla del nou cartipàs i del futur de Valldoreix ( 6/nov/13)

La CUP vol una consulta sobre les relacions entre Valldoreix i Sant Cugat ( 5/nov/13)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Valldoreix / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de Valldoreix / Foto: Google Maps

La CUP retira la moció per a una consulta ciutadana sobre el futur de Valldoreix per buscar consens amb la resta de partits i impulsar la proposta des d'aquell territori. Tot i això, el debat sobre el text ha obligat els partits a posicionar-se sobre el futur de l'EMD.

La CUP volia que s'iniciés un procés de debat i informació sobre els pros i els contres de la independència de Valldoreix que desemboqués en una consulta ciutadana. El fet que CiU s'oposés al text de la CUP - i deixava sense opcions de prosperar la proposta - ha fet que el retiressin. El regidor independentista Ignasi Bea entén que es vulgui iniciar el debat des de Valldoreix i no des del ple de Sant Cugat.

Ignasi Bea

No volem gener conflicte i sí que busuem consens en aquesta qüestió.


CiU ha sortit en defensa del dret de Valldoreix a decidir el seu futur. No obstant això, els nacionalistes han remarcat que ha de ser aquell territori el primer fer un pas en aquest sentit, tal com ha remarcat el regidor Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Creiem per respecte a Valldoreix que la iniciativa ha de sorgir d'allà.


El PP remarca que cal un estudi seriós sobre la situació de Valldoreix per conèixer quina és la millor fórmula per a aquell terriroti. Segons els populars, això s'hauria d'encarregar a una comissió tècnica i econòmica que també aclareixi com es poden prestar millor els serveis a aquest territori. En cas d'arribar a una consulta, el PP defensa que tots els santcugatencs votin sobre el futur de Valldoreix.

El PSC havia presentat esmenes al text inicial de la CUP per remarcar que el debat ha de començar des de Valldoreix. Els socialistes havien apostat per una comissió mixta amb representants del consistori, l'EMD i entitats veïnals amb una primera reunió abans del gener de l'any vinent.

ICV-EUiA admet que l'EMD de Valldoreix és anòmala per la gran quantitat d'habitants i per la seva situació en un terme municipal amb continuïtat urbana. Tot i això, els ecosocialistes consideren que no era el moment de presentar la moció i que pertoca a Valldoreix portar la iniciativa si vol canviar el seu estatus polític.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.