L'EMD aprova uns comptes de 8'6 milions amb una inversió de 580.000 euros


  • Comparteix:

Els pressupostos s'han aprovat inicialment aquest dijous

Els pressupostos s'han aprovat inicialment aquest dijous

Els pressupostos de Valldoreix s'han aprovat inicialment aquest dijous amb els vots a favor de CiU-Actuem, al govern, i el PP, i amb l'oposició de la Candidatura de Progrés. Els comptes tornen a ser de 8,6 milions, però ara amb una inversió de 579.000 euros, que cau un 40% en no incloure ja l'eliminació de l'alta tensió. Amb el conveni econòmic pendent d'aprovació, el pressupost preveu que Sant Cugat ingressi 6,3 milions i Valldoreix aporti 2,3 milions.

La renovació del conveni econòmic amb l'Ajuntament possibilita que Valldoreix conservi el mateix pressupost per a l'any vinent, tot i la caiguda d'ingressos per la reducció d'ajudes i el deute de la Generalitat. L'EMD quantifica en un milió d'euros els diners que deu el govern a Valldoreix en concepte de l'eliminació de l'alta tensió, dos cursos de l'escola bressol i un curs -no reconegut- de l'escola de música.

Així els comptes tornen a ser de 8,6 milions amb una despesa de 579.000 euros en inversió, el que suposa el 8% del pressupost. La inversió més important són els 263.000 euros de la rotonda del passeig d'Olabarria i els 120.000 pel sostre del magatzem de la masia de Can Monmany. El pastís d'inversions també destina 40.000 euros a les noves marquesines de les parades de bus i 39.000 per renovar el clavegueram de l'escola Ferran i Clua, un centre que rep a banda 30.000 euros més per altres conceptes.

Els presupostos presentats per l'EMD continuen apostant, segons el vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, per mantenir la qualitat del servei optimitzant els recursos.

Xavier Gavalda

Fer estalvi que es pugui per destinar a les partides que toquen a les EMD. Volem mantenir la qualitat però optimitzant al màxim.


Els comptes han rebut el suport del PP, que ha subratllat 'l'esforç' del govern per quadrar els números. No obstant això, el vocal Josep Maria Canals, ha tornat a reclamar que CiU-Actuem augmenti la partida de manteniment i que consideri l'externalització de l'escola bressol davant l'elevat cost (360.000 euros) que comporta a Valldoreix.

Josep Maria Canals

80 alumnes hi ha a l'escola i 40 són de Valldoreix i això costa molts diners a l'EMD. Que costi 360.000 euros per a l'entitat. Això, no!


La Candidatura de Progrés ha votat en contra dels pressupostos. La vocal Carme Babiloni ha demanat al govern que reclami a la Generalitat el deute pendent i ha dit que el territori té prioritats en inversió més importants que construir la rotonda al passeig d'Olabarria.

Carme Babiloni

Encara que estigui en el Pla de Mobilitat crec que la partida de manteniment no ha de ser inferior. La rotonda no és prioritària.


Segons el govern valldoreixenc, el nou conveni econòmic, pendent d'actualitzar des de 2005, està ja pactat i s'aprovarà al proper ple. Els números sobre els quals ha treballat l'EMD preveuen un ingrés de Sant Cugat de 6,3 milions i una aportació de Valldoreix de 2,3 milions. Entre les millores que ha negociat l'entitat hi ha augmentar la bestreta mensual que rep de Sant Cugat i obtenir nous ingressos com la recaptació de multes, que Valldoreix xifra en 110.000 euros.

Al marge dels comptes, la junta de veïns ha aprovat amb els vots a favor de CiU-Actuem i de la Candidatura una moció dels primers de rebuig al projecte de llei per declarar la tauromàquia patrimoni cultural immaterial, una proposta que ha rebut el vot contrari del PP. D'altra banda s'ha aprovat per unanimitat, i de forma inicial, el projecte del pont sobre el torrent d'En Nonell al carrer de Rossinyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.