L'equip de govern defensarà la ciutat davant els projectes al Centre Direccional


Temes relacionats

La Confederació de Comerç impugnarà la requalificació del Centre Direccional (25/nov/13)

El comerç local, preocupat per un possible macrocentre a Cerdanyola (25/nov/13)


  • Comparteix:

Casajoana i Romero, en roda de premsa aquest dilluns

Casajoana i Romero, en roda de premsa aquest dilluns

L'Ajuntament està a l'espera de rebre tota la informació relativa a la requalificació del Centre Direccional de Cerdanyola, on es vol construir el centre comercial més gran d'Europa, per decidir si presentarà al·legacions. L'equip de govern es mostra caut, però asegura que defensarà la ciutat en tots aquells aspectes en què pugui ser perjudicada.

Davant la requalificació d'aquests terrenys de Cerdanyola fronterers amb Sant Cugat, on es vol aixecar el centre comercial més gran d'Europa, el consistori manté que a l'aprovació inicial del pla només consta la reserva de sòl per a usos terciaris compatibles amb comercial.

És per això que l'equip de govern vol ser caut a l'espera rebre tota la informació relativa a aquesta requalificació i la possibilitat d'ubicar-hi un centre comercial per presentar al·legacions. De fet, el consistori es reunirà la setmana vinent amb l'Ajuntament de Cerdanyola i l'Incasòl.

Tot i així, el regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha assegurat aquest dilluns que el govern municipal defensarà la ciutat davant qualsevol perjudici.

Pere Casajona

Defensarem tots aquells aspectes en què Sant Cugat pugui resultar perjudicat. La nostra feina és defensar els interessos de Sant Cugat davant un projecte que tindrà un impacte.


L'Ajuntament té temps fins al 19 de desembre per presentar al·legacions. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Comerç i Territori, Josep Romero, ha reiterat l'aposta local pel comerç de proximitat. En cas de concretar-se la construcció d'un macrocentre comercial a la ciutat veïna, Romero ha dit que 'no és una bona notícia' ni per a Sant Cugat ni per a la comarca.

Amb relació amb la informació de 'La Vanguardia' que apunta que la posada en marxa de la tramitació del pla es va fer per encàrrec de l'aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Lluís Recoder, dos dies abans de la seva dimissió; Casajoana ha recordat que ni l'avanç del pla ni la seva aprovació inicial concreten la instal·lació d'un gran centre comercial. A més, ha dit, l'aprovació inicial per part de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona és del 30 de juliol, quan Recoder ja no era conseller.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.