Sant Cugat i Valldoreix fixen el conveni econòmic fins al 2016


Temes relacionats

El nou conveni amb Sant Cugat possibilita que Valldoreix mantingui pressupost ( 4/nov/13)


  • Comparteix:

Puig i Conesa han signat l'acord aquest dimecres / Foto: Localpres

Puig i Conesa han signat l'acord aquest dimecres / Foto: Localpres

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix han signat aquest dimecres, després de dos anys de negociacions, el nou conveni econòmic-financer que regula les aportacions de les dues administracions pels serveis que es presten al territori, pendent d'actualitzar des de 2006. Vigent fins al 2016 i prorrogable a quatre anys, el nou marc econòmic estableix una aportació neta de Sant Cugat a Valldoreix de 3'7 milions, i una de 2'2 milions de l'EMD a l'Ajuntament.

L'aportació neta que fa Sant Cugat a Valldoreix és de 3'7 milions, mentre que la que efectua el territori a Sant Cugat és de 2'2 milions, tal com va avançar Cugat.cat. L'aportació santcugatenca suposa un 65% del pressupost de l'EMD.

Més sòlid i transparent. Amb aquestes paraules s'han referit l'alcaldessa i el president de l'EMD a l'hora de segellar un acord que, per a Valldoreix, concreta millores com un augment de les bestretes mensuals, facilitats en el pagament de les despeses i assumir la recaptació de multes, xifrada en 110.000 euros.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat el treball d'enginyeria que s'ha fet per calcular els costos reals i donar un millor servei al ciutadà.

Merce Conesa

Si podem haver assolit un conveni amb un càlcul exacte del cost del servei i orientat al ciutadà, guanyem tots.


Fins ara, els costos dels serveis es fixaven i actualitzaven anualment d'acord amb uns percentatges de creixement d'ingressos, fet que desembocava en aportacions globals poc ajustades a la realitat. A més, el document antic funcionava amb un cens de població de Valldoreix que no estava actualitzat. Ara, el nou conveni ajusta les aportacions a les dades reals basant-se en l'ús de les memòries de costos i el cens actualitzat de la població de Valldoreix.

El president de l'EMD, Josep Puig, s'ha felicitat pel contingut de l'acord assolit que garanteix, diu, més servei i millor al territori valldoreixenc.

Josep Puig

Com eren els anteriors convenis... Aquests s'ajusten més a la realitat. L'objectiu és que és negociés diferent a l'anterior legislatura.


Amb relació als serveis de caràcter obligatori, els que presta l'Ajuntament s'ajusten més a la normativa i incorporen nous conceptes com una ampliació dels serveis de caràcter voluntari i d'interès general.

Si desgranem els números del conveni es marca que l'aportació de l'EMD als serveis municipals és de 3'4 milions, que l'aportació de l'Ajuntament als serveis de l'EMD és d'1'2 milions, i la participació de l'EMD als ingressos municipals és de 5'3 milions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.