La uaSC demana actuacions a Collserola per reduir el risc d'incendi


  • Comparteix:

La uaSC alerta sobre la manca de neteja de la massa forestal de Collserola

La uaSC alerta sobre la manca de neteja de la massa forestal de Collserola

La uaSC demana a l'Ajuntament que impulsi diverses mesures a les zones del Parc de Collserola del terme municipal santcugatenc per reduir el risc d'incendis. En paral·lel, la formació, sense presència al ple, reclama l'elaboració urgent d'un Pla de Prevenció per a Urbanitzacions (PPU).

Després dels incendis de 1994, la uaSC considera una temeritat no actuar d'una forma decidida de forma preventiva amb diverses accions i córrer el risc d'una altra catàstrofe. En aquest sentit, la formació demana actuar en àmbits com la neteja del bosc, la cura dels camins forestals, la preparació de franges forestals i la potenciació dels ramats de cabres i ovelles per netejar el sota-bosc. El portaveu de la uaSC, Jaume Massanés, demana que no es jugui amb la sort.

Jaume Massanés

Durant 20 anys hem tingut molta sort i ara cal actuar decididament.


A més, la uaSC remarca que els Plans de Prevenció per Urbanitzacions contemplen actuacions positives en la lluita i la prevenció contra els focs. Per exemple, destaquen que s'entrega a la població un quadern d'autoprotecció i un mapa de recorregut d'evacuació en cas d'incendi, que s'ofereixen consells per mantenir els habitatges privats més segurs i que s'informa a la ciutadania de com actuar en cas de confinament a casa.

El partit uaSC també proposa que l'Ajuntament promocioni l'experiència del grup de voluntaris de la urbanització Sol i Aire a altres indrets de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.