La Generalitat pagarà més de la meitat del deute amb els ajuntaments aquest 2013


Temes relacionats

El govern alerta que perilla el calendari de retorn del deute als ajuntaments (16/oct/13)

La Generalitat pagarà el deute que té amb els ajuntaments abans de finals d'any (18/set/13)


  • Comparteix:

La vicepresidenta Ortega, en imatge d'arxiu. / Font: ACN

La vicepresidenta Ortega, en imatge d'arxiu. / Font: ACN

La Generalitat pagarà als ajuntaments abans de finals d'any 370 milions dels 600 anunciats el setembre passat i la resta, fins arribar als 800 milions, es preveu que s'abonaran a principis de 2014 en funció dels recursos que arribin de l'Estat espanyol. La vicepresidenta del govern ha explicat que aquesta modificació dels terminis de pagament respon al canvi en el criteri del govern estatal amb relació als pagaments del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

Ortega havia anunciat fa més de dos mesos que es faria front als 600 milions d'euros que la Generalitat devia als ajuntaments aquest any 2013, deixant per a més endavant els 200 milions de deute amb altres ens locals. El canvi de criteri del govern espanyol amb el FLA ha fet endarrerir aquesta previsió. S'han pagat ja 200 milions i estan programats 170 més, en total 370. La resta, fins als 800 milions, s'abonarà a principis del 2014, en funció dels recursos que arribin de l'Estat espanyol.

Amb relació a Sant Cugat, en matèria d'educació, la Generalitat deu al consistori 2,6 milions d'euros. En el capítol del Pla de Barris a les Planes, el govern té pendent pagar a Sant Cugat un milió d'euros en concepte d'obra pagada i executada pel consistori.

D'altra banda, al juliol, l'alcaldessa va confirmar que el consistori ja havia rebut el primer pagament dels 667.000 euros de la venda del 0'19% de les accions que l'Ajuntament tenia a Tabasa, l'empresa que gestionava els Túnels.

Aquests són algunes de les xifres del deute global de la Generalitat amb el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.