El PSC demana a l'Ajuntament que intercedeixi pels treballadors de Ricoh


Temes relacionats

Els treballadors de Ricoh segueixen manifestant-se aquesta setmana (25/nov/13)

Ricoh imprimirà material gràfic pel Museu de Sant Cugat (22/nov/13)

Els empleats de Ricoh mantenen les aturades (11/nov/13)


  • Comparteix:

Els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler

Els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler

El PSC critica que l'Ajuntament no intercedeixi per la situació dels treballadors de Ricoh, que segons els socialistes estan patint un ERO encobert. La formació veu amb bons ulls que l'Ajuntament reclami un retorn social a l'empresa, però recrimina l'alcaldessa, Mercè Conesa, per no preguntar, diu, sobre la situació dels treballadors de Ricoh en la seva visita a la seu santcugatenca de la companyia.

El grup municipal subratlla que, des de fa mesos, Ricoh està duent a terme 'tot un seguit d'acomiadaments progressius'. Segons el PSC, es tracta 'd'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) encobert' que posa els treballadors de Ricoh en una clara situació d'indefensió. Per això, els socialistes consideren que els treballadors de Ricoh estan discriminats, perquè no se'ls dóna el mateix tracte que es va dedicar a Delphi quan aquesta companyia va dur a terme diversos acomiadaments per fer front a la caiguda de les vendes, segons ha explicat el regidor del PSC Pere Soler.

Pere Soler

De la mateixa manera que la situació de Delphi ens va mobilitzar a tots, en aquest cas l'Ajuntament hauria de prestar la mateixa atenció a Ricoh.


La formació també recrimina Conesa per no aprofitar la reunió amb la direcció de l'empresa de fa dues setmanes per preguntar sobre aquests acomiadaments. A més, el PSC insisteix que l'empresa ja va executar un ERO l'any passat, a través del qual es van acomiadar 110 treballadors i es van congelar els sous de la plantilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.