ICV-EUiA proposa recaptar més en IBI per finançar mesures contra la crisi


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Joan Calderon, a la roda de premsa de presentació d'al·legacions

Roser Casamitjana i Joan Calderon, a la roda de premsa de presentació d'al·legacions

ICV-EUiA proposa per al proper pressupost una partida de 350.000 euros per afrontar problemes de pobresa energètica, beques menjador, transport escolar i situacions d'exclusió. Per finançar aquesta i altres mesures contra la crisi, els ecosocialistes defensen mantenir l'actual tipus impositiu de l'IBI per recaptar 1'5 milions d'euros més dels previstos l'any vinent per l'equip de govern.

Les al·legacions d'ICV-EUiA al pressupost i les ordenances fiscals de l'any vinent proposen mantenir el tipus impositiu d'IBI actual (0,485) en lloc de reduir-lo com defensa l'equip de govern. D'aquesta manera, els ecosocialistes calculen obtenir 1'5 milions d'euros per fer 'polítiques de subvenció a les persones més vulnerables', segons el portaveu del partit, Joan Calderon.

Joan Calderon

L'equip de govern ha rebaixat el tipus impositiu de l'IBI i ICV-EUiA demana que es mantingui.


Els nous recursos s'haurien de destinar a una bossa de 350.000 euros per subvencionar, a partir de barems de renda, el rebut de l'IBI a unitats familiars amb problemes econòmics. Una altra de les prioritats passa, segons els ecosocialistes, per reservar 500.000 euros per garantir serveis municipals d'educació, cultura i serveis socials, entre altres, que estan en risc per l'impagament de la Generalitat i el nou marc legislatiu que pot sorgir per les reformes d'àmbit local que impulsen els governs català i espanyol.

Altres demandes d'ICV-EUiA en les ordenances fiscals passen per implementar la tarifació social en els preus públics municipals i rellançar la gratuïtat del serveis locals per a persones a l'atur sense prestació.

Els ecosocialistes també proposen instaurar una taxa turística a Sant Cugat d'un euro per pernoctació a hotels de la ciutat. Els ingressos generats, que calculen entre 20.000 i 30.000 euros, s'haurien de destinar a la promoció del cooperativisme i a la formació d'aturats.

Calderon ha admès que veu difícil arribar a un acord amb l'equip de govern per aprovar algunes de les propostes ecosocialistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.