ERC i les JERC aposten per una constitució de la República Catalana


  • Comparteix:

La presidenta d'ERC Mireia Ingla / Foto: ACN

La presidenta d'ERC Mireia Ingla / Foto: ACN

Les seccions locals d'ERC i les JERC han rebutjat un any més la Constitució espanyola, de la qual, diuen, coarta les reivindicacions nacionals i socials dels Països Catalans en no reconèixer el dret a l'autodeterminació. A més, les dues formacions, que reclamen una constitució de la República Catalana, insisteixen que l'actual text permet la impunitat franquista, l'espoli fiscal i impedeix la normalització de la llengua catalana.

Les agrupacions locals d'ERC i les JERC neguen la legitimitat de la Constitució espanyola. En aquest sentit, consideren que imposa un règim monàrquic, és utilitzada des de l'unionisme i no permet la ciutadania catalana elegir de forma pacífica i democràtica el futur del país.

Davant aquesta situació, la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, ha defensat la necessitat substituir-la per una constitució de la República Catalana.

Mireia ingla

Nosaltres el que volem celebrar és el dia de la Constitució Catalana, una constitució més justa i que defensi clarament els drets fonamentals. I que sigui la nostra, no la d'un Estat que ens impedeix expressar la nostra voluntat a les urnes.


Les JERC van convocar una manifestació aquest divendres al centre de Barcelona, coincidint amb el Dia de la Constitució, per denunciar la 'presó' que representa l'actual text consitucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.