ERC i les JERC aposten per una constitució de la República Catalana

La presidenta d'ERC Mireia Ingla / Foto: ACN

Política

Publicat el 7/des/13 per Adrià Rocha

Les seccions locals d'ERC i les JERC han rebutjat un any més la Constitució espanyola, de la qual, diuen, coarta les reivindicacions nacionals i socials dels Països Catalans en no reconèixer el dret a l'autodeterminació. A més, les dues formacions, que reclamen una constitució de la República Catalana, insisteixen que l'actual text permet la impunitat franquista, l'espoli fiscal i impedeix la normalització de la llengua catalana.

Les agrupacions locals d'ERC i les JERC neguen la legitimitat de la Constitució espanyola. En aquest sentit, consideren que imposa un règim monàrquic, és utilitzada des de l'unionisme i no permet la ciutadania catalana elegir de forma pacífica i democràtica el futur del país.

Davant aquesta situació, la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, ha defensat la necessitat substituir-la per una constitució de la República Catalana.

Mireia ingla

Nosaltres el que volem celebrar és el dia de la Constitució Catalana, una constitució més justa i que defensi clarament els drets fonamentals. I que sigui la nostra, no la d'un Estat que ens impedeix expressar la nostra voluntat a les urnes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les JERC van convocar una manifestació aquest divendres al centre de Barcelona, coincidint amb el Dia de la Constitució, per denunciar la 'presó' que representa l'actual text consitucional.