La CUP reclama unes ordenances fiscals més justes amb els desfavorits


Temes relacionats

La CUP crida a a la mobilització contra els pressupostos de la Generalitat ( 3/des/13)

La CUP vol al web municipal els sous i patrimoni de càrrecs electes i de confiança ( 2/des/13)

La CUP reclama un ple extraordinari per debatre el macrocomplex de Cerdanyola (28/nov/13)


  • Comparteix:

Els regidors de la CUP Ignasi Bea i Guim Pros

Els regidors de la CUP Ignasi Bea i Guim Pros

La CUP presentarà esmenes a les ordenances fiscals de 2014, encaminades a fomentar una fiscalitat més progressiva, establir bonificacions i ajudes als més desfavorits i facilitar la recaptació d'ingressos, especialment a través de l'Impost de Béns Immobles (IBI). La formació esperarà a veure la postura de l'equip de govern sobre les seves propostes abans de decidir si dóna suport a les ordenances fiscals.

Els independentistes proposen no abaixar el tipus impositiu de l'IBI, una mesura amb què esperen augmentar la recaptació que ha previst per l'any vinent l'equip de govern. En paral·lel, la CUP també proposa establir un IBI més flexible i progressiu, que es mantingui o augmenti per a les rendes més altes però que es pugui rebaixar en el cas dels santcugatencs més desfavorits, com, per exemple, els aturats de llarga durada, les persones que cobren el PIRMI i les famílies monoparentals.

Per fer factible aquesta idea, el regidor de la CUP Ignasi Bea proposa que les persones amb risc d'exclusió social acudeixin a l'Ajuntament amb document que acrediti la seva situació.

Ignasi Bea

Sovint se'ns diu que l'IBI no pot ser més progressiu. Creiem que sí que ho pot fer amb una declaració jurada, aportant un document que certifiqui la situació.


Aquesta declaració jurada també hauria de servir per accedir a altres tipus de bonificacions i ajuts. La CUP també proposa establir uns criteris per determinar quines llars són residència principal i quines són domicili secundari, cosa que serviria per poder gravar aquestes últimes amb un recàrrec del 50% de l'IBI. Amb aquesta mesura el partit espera afavorir el lloguer social.

D'altra banda, les esmenes també inclouen la introducció de bonificacions en l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per a aquelles entitats que tinguin finalitats socials.

La formació està a l'espera de rebre una resposta per part de l'equip de govern sobre les seves esmenes. Malgrat que considera que hi ha molts aspectes a millorar, la CUP celebra algunes de les idees del text, com el fet que s'abarateixin les llicències d'obertura de nous locals, fet que pot afavorir el petit comerç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.