Els partits municipals condemnen el segrest del fotoperiodista Ricardo Garcia

Garcia, en una entrevista al 324 / Foto: 324.cat

Política

Publicat el 11/des/13 per Sílvia González

La junta de portaveus ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una declaració de condemna pel segrest a Síria del fotoperiodista santcugatenc Ricardo Garcia. La declaració exigeix l'alliberament immediat de Garcia i la resta d'informadors retinguts al país i demana al ministeri d'Afers Exteriors espanyol 'que faci el possible' per facilitar el seu retorn.

Escolta-ho

La declaració rebutja i condemna el segrest a Síria del fotoperiodista santcugatenc Ricardo Garcia i el periodista Javier Espinosa, retinguts al país fa prop de tres mesos. El posicionament dels portaveus municipals exigeix l'alliberament immediat dels informadors, i també el del català Marc Marginedas, segrestat a Síria des del 4 de setembre.

La declaració expressa el suport personal i el de l'Ajuntament als familiars i amics del santcugatenc i demana al govern espanyol que faci 'tot el estigui al seu abast per facilitar l'alliberament de Garcia i els altres segrestats'. El text també afirma que aquestes accions són 'intolerables' i suposen un atemptat 'contra les persones que les pateixes i un menyspreu als ciutadans que tenen dret a estar informats'.