Un centenar de persones es concentra contra la reforma de l'administració local


Temes relacionats

Sant Cugat mostrarà dijous el seu rebuig contra la reforma de l'administració local (10/des/13)

Què amaga la reforma de l'administració local? ( 2/des/13)

Mercè Conesa obre la porta a elevar al Constitucional la reforma local (11/nov/13)


  • Comparteix:

Unes 120 persones s'han concentrat aquest dijous al migdia davant l'ajuntament en contra del projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local impulsat pel govern espanyol. La concentració ha estat convocada per les entitats municipalistes i els sindicats CCOO i UGT.

Segons els convocants de la concentració, la llei comportarà que serveis com l'educació infantil, la d'adults, els serveis socials o la defensa dels consumidors i usuaris, deixaran de prestar-se a molts municipis, la qual cosa agreujaria la situació de moltes famílies que en fan ús.

La portaveu de l'equip de govern i membre de CiU, Cristina Paraira, ha lamentat la manca de diàleg en la tramitació d'una llei que, assegura, dificulta la tasca del consistori i pot posar en perill alguns serveis municipals. Paraira ha recordat que totes les aportacions fetes no han estat escoltades.

Cristina Paraira

Estem en desacord amb aquesta reforma. Ho hem fet saber des del principi de tramitació del projecte.


A la concentració hi han participat diversos membres de l'equip de govern, així com regidors d'ICV-EUiA i la CUP juntament amb membres del PSC.

Els ecosocialistes veuen en aquest projecte un atac a la democràcia ja que posa en perill els serveis que ofereix l'administració més propera al ciutadà. El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, recorda que l'inici del problema és la Llei d'Estabilitat Pressupostària i ha recordat que aquesta va obtenir el suport de CiU.

Joan Calderon

L'excusa de la racionalització i l'estabilitat pressupostària és l'arrel del problema. És un ataca a la democràcia.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, també ha participat a protesta. L'independentista ha indicat que cal utilitzar tots els mecanismes legals per fer front al projecte i, si és necessari, desobeir aquesta llei. Pros confia que la futura Llei Catalana de Municipis pugui ser la solució.

Guim Pros

Proposem la desobediència i aplicar la Llei Catalana de Municipis i esperar que sigui millor que aquesta.


El sindicat UGT veu el projecte injust i. El secretari general de la UGT a l'Ajuntament, Javier Díaz, ha assenyalat que l'administració local ha de ser el pilar de la cohesió social i que aquesta reforma ho posarà en perill.

Javier Díaz

Entenem que és una reforma injusta i injustificada. Posa en perill l'administració local que ha de ser el garant de la cohesió i la igualtat entre els ciutadans.


De la seva banda, CCOO veu en les intencions del govern de l'Estat espanyol un atac a la democràcia. El delegat de CCOO a l'Ajuntament Sebastià Saia ho ha qualificat d'atac a la democràcia.

Sebastià Saia

Estem detectant un atac a la democràcia. Tenim una democràcia de façana. S'ataca constantment els serveis a les persones.


Aquesta protesta s'ha celebrat de manera simultània a tots el municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.