Súmate desacredita tòpics unionistes en la seva presentació a la ciutat

Política

Publicat el 14/des/13 per Núria Juanico

L'associació Súmate, que promou la independència entre els castellanoparlants, ha tirat a terra el discurs de la por antiindependentista en la seva presentació aquest dissabte al Centro Popular Andaluz (CPA). L'economista Xavier Sala i Martín ha desmentit arguments del nacionalisme espanyol com el boicot als productes catalans i la sortida de l'euro d'una hipotètica Catalunya independent. També ha empès els assistents a 'votar amb el cor, però rumiant en l'economia' en la consulta sobiranista prevista per al 2014.

L'auditori del CPA s'ha omplert de gom a gom en un acte proper i familiar que ha apropat la independència a les persones de cultura espanyola. Sala i Martín s'ha referit a qüestions com l'espoli fiscal, les polítiques de centralització i la degradació institucional de l'Estat espanyol per defensar la independència de Catalunya i l'ha exposat com l'única solució per posar fi a la sagnia econòmica que pateix de la mà del govern espanyol. L'economista també ha desmentit tòpics com la fuga d'empreses i de capital a altres països i l'empobriment dels bancs en una hipotètica Catalunya independent.

Xavier Sala i Martín

L'amenaça que ens faran fora de tot arreu no és creïble. Si s'arruïnen els bancs catalans, en quatre dies no en quedarà cap d'espanyol.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sala i Martín ha compartit la ponència amb el president de Súmate, Eduardo Reyes, l'expert en economia social Carlos Treviño i el vocal de Cultura de l'EMD de Valldoreix, Joaquim Castelló. Reyes ha subratllat que Catalunya pateix 'una massacre permanent' en termes econòmics i que l'Estat espanyol no està disposat a cedir per afavorir la situació dels catalans.

Eduardo Reyes

Catalunya ha patit una massacre durant més de 300 anys. S'han esgotat totes les possibilitats de demanar un tracte just a l'Estat espanyol.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els ponents també han respost les preguntes dels assistents a l'acte, que ha comptat amb la presència de més de 200 persones. Hi han assistit els membres de CiU Jordi Puigneró i Francesc Carol, la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, i personalitats d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Súmate farà campanya pel Sí i Sí a la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre del 2014.