El Síndic recomana reduir el temps de resposta municipal davant les queixes


  • Comparteix:

El síndic ha presentat aquest dilluns el seu informe del 2012 en un ple extraordinari

El síndic ha presentat aquest dilluns el seu informe del 2012 en un ple extraordinari

La Policia Local, l'urbanisme i el soroll centren les queixes que els santcugatencs han fet arribar el 2012 al Síndic de Greuges, que ha obert 158 expedients. Jaume Clavell ha reclamat a l'Ajuntament una millora en el temps de resposta als ciutadans i a la mateixa institució davant les recomanacions, al·legacions i recursos presentats.

L'oficina del Síndic de Greuges ha atès durant l'any passat un total de 375 persones i ha obert 158 expedients, dels quals 106 han estat queixes i 52 peticions d'assessorament. Dels 106 expedients de queixa, dos s'han tancat per renúncia de l'interessat, sis s'han traslladat a altres síndics i defensors, en 19 casos l'administració ha actuat correctament, en 24 s'han tancat favorablement i la resta, 55, han quedat pendents.

Davant aquestes xifres, el Síndic, Jaume Clavell, ha reclamat a l'Ajuntament una millora en la resposta a les queixes dels ciutadans com exemple de bona governança.

Jaume Clavell

Contestar totes les demandes és símbol de bona governança i administració. Moltes vegades es queden sense resposta o triguen.


Clavell ha demanat a l'equip de govern i als grups que aprovin una moció institucional per incorporar a les resolucions del consistori un text que informi de la possibilitat de traslladar les seves queixes al Síndic abans de presentar un recurs contenciós-administratiu.

Jaume Clavell

Cal incorporar un text per avisar que hi ha l'opció d'anar al Síndic. Donar a conèixer la figura del Síndic.


El Síndic local de Greuges ha presentat aquest dilluns el seu informe anual del 2012 en un ple extraordinari, durant el qual ha fet una crida a la transparència, al dret a una bona administració i a la defensa dels drets socials.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lloat la figura del síndic, del qual ha dit 'millora el nivell democràtic' i ajuda a millorar la ciutat. És per això que ha defensat aquesta institució davant les reformes estatals que obren la porta a la seva eliminació.

Els grups municipals també han agraït la feina feta per l'institució local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.