La Unió, salvada: el ple aprova la futura creació del consorci públic-privat


Temes relacionats

El consorci públic-privat entre La Unió i l'Ajuntament s'engegarà després de l'estiu (11/des/13)

Els socis de La Unió, a favor del consorci amb l'Ajuntament per salvar l'entitat (30/nov/13)


  • Comparteix:

La Unió comença una nova etapa

La Unió comença una nova etapa

El rescat econòmic de La Unió, a través de la futura creació d'un consorci públic-privat entre l'entitat i l'Ajuntament, ja és una realitat després que el ple ho hagi aprovat per unanimitat. L'acord del plenari uneix les dues parts en un conveni de col·laboració que funcionarà amb una comissió mixta a l'espera de la creació del consorci després de l'estiu. La Unió i els partits s'han felicitat per la consecució d'un 'acord de ciutat' que possibilita que la institució continuï prestant servei als santcugatencs.

El conveni de col·laboració preveu la cessió a l'Ajuntament de l'ús del 50% de la programació anual del Teatre i la Sala Clavé i del 33% de la resta d'espais a canvi d'una inversió anual de 400.000 euros entre el 2014 i el 2016 per a inversió i cobrir deutes. Els treballs condicionaran les sales en seguretat i medi ambient, començant per la Sala Clavé.

El document també suposa la integració del Teatre i la Sala Clavé a la xarxa pública d'equipaments culturals i l'aportació a La Unió de 141.000 euros, abans no acabi l'any, per pagar deutes urgents. Actualment, la institució centenària té un deute de 400.000 euros.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha remarcat la jornada com a 'dia històric' per a la ciutat i ha subratllat la importància de l'acord assolit per al conjunt de santcugatencs.

Xavier Escura

Semblaria desaconsellable, però si no ho arribem a fer ens ho haguessin retret els santcugatencs, els seus fills i els seus néts.


El president de la comissió gestora de La Unió, David Pujol, ha agraït l'esforç de l'Ajuntament i ha destacat que, ara, la ciutat 'torna a l'entitat' l'agraïment per la contribució feta per La Unió durant la primera meitat del segle XX.

David Pujol

La Unió és una entitat més que centenària i durant la primera meitat del segle XX va donar molt a la ciutat i ara que necessita ajuda és just que la ciutat li doni.


Tots els partits s'han felicitat per la fórmula trobada pel consistori i la institució per salvar La Unió de l'atzucac en què es trobava. El PP ha destacat l'aportació econòmica clau que va fer l'expresident Pere Marín i el PSC ha fet èmfasi en el paper fet per una entitat 'emblemàtica'. ICV-EUiA ha mostrat dubtes per si serà suficient la inversió fixada per als treballs a l'espai i la CUP ha subratllat que les seccions de La Unió han garantit que l'entitat continuï avui dia.

La creació del consorci públic-privat, que fa mantenir a La Unió la titularitat privada, implica integrar La Unió dins la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) amb aforament per a 400 persones, fer-la complementària al Teatre-Auditori i donar servei a les entitats. L'acord també compromet a 'protegir' les seccions de La Unió, ara i en el futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.