L'alcaldessa anuncia que enfortirà la lluita contra l'exclusió social


Temes relacionats

Sant Cugat se sumarà al recurs contra la reforma local que anirà al Constitucional (18/des/13)

La masia de Can Quitèria, possible ubicació d'un Espai Grau-Garriga (18/des/13)

Sant Cugat tindrà una central de biomassa a la zona de Can Calopa (18/des/13)


  • Comparteix:

Potenciar l'economia per enfortir la cohesió i impulsar polítiques socials és i serà l'objectiu de l'equip de govern. Ho ha refermat l'alcaldessa, Mercè Conesa, en el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa, on ha anunciat la creació d'una unitat específica dels Serveis Socials per fer front a l'exclusió social des de l'arrel.

La promoció de l'ocupació és la punta de llança de la política econòmica municipal, ha afirmat l'alcaldessa aquest dimarts, i això passa en primer lloc per l'atracció d'empreses i la creació de nous negocis. Conesa ha avalat aquesta política amb la setantena d'empreses creades a la ciutat aquest any gràcies als vivers publico-privats. L'alcaldessa pronostica que, a finals de mandat, els vivers arribaran a comptar amb 250 espais destinats a l'emprenedoria. Això suposaria multiplicar per cinc els actuals.

Conesa ha situat la creació d'ocupació al capdavant de les prioritats de l'equip de govern, situant-la com el primer pas per fer front a les necessitats socials de l'actualitat.

Mercè Conesa

Si no som capaços d'atraure empreses, generar llocs de treball i defensar el comerç tindrem difícil fer front als problemes socials.


L'alcaldessa ha recordat que un 9'3% dels santcugatencs ha fet ús dels Serveis Socials durant aquest any i per fer front a la demanda creixent s'ha incrementat la partida destinada als ajuts socials un 36%. Amb aquesta bossa s'ha donat resposta als increments de sol·licituds, que encapçala la pobresa energètica amb una crescuda del 125%. L'ajut a l'alimentació bàsica és l'altra partida que més ha crescut, amb un 76%. La despesa en beques menjador ha arribat a 620.000 euros.

L'alcaldessa ha avançat la intenció d'aprofundir en les polítiques socials i ha posat com a exemple la voluntat de crear un nou protocol d'actuació, i una unitat específica dels Serveis Socials, que doni una resposta preventiva quan una família corre el perill de caure en l'exclusió, i no només quan aquesta ja és una realitat.

Mercè Conesa

Hem de saber on es produeix la vulnerabilitat. Hem de treballar en el moment que això es produeix per evitar caure en l'exclusió social.


En l'àmbit dels projectes de futur, Conesa també s'ha referit al creixement de la ciutat. En aquest apartat, ha situat la consolidació de Volpelleres i Can Mates com els objectius a curt i mitjà termini, abans d'autoritzar nous desenvolupaments urbanístics. L'alcaldessa ha deixat clar que no permetran nous creixements com el que s'havia proposat a Can Fontanals, en un moment en què encara cal consolidar algunes zones de l'última onada de creixement.

La urbanització dels districtes, l'asfaltat de la Floresta, el soterrament de les línies elèctriques i l'ampliació del verd urbà són altres de les qüestions pendents que ha prioritzat Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.