CIU i ERC acorden establir les contribucions especials en el 80- 20%

L'aportació dels veïns passa del 85 al 80%.

Política

Publicat el 26/feb/04 per Vanesa Hernandez

Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Partit Popular han unit els seus vots per aprovar els percentatges finals de les contribucions especials que queden fixades en el 80% per als veïns i el 20% per l'Ajuntament. Per la seva banda, PSC i Iniciativa s'han desmarcat demanant el retorn al 74-26% i retraient als republicans que traeixin el seu programa electoral de retornar les contribucions als percentatges inicials.

Esquerra Republicana ha estat l'objecte de les crítiques de PSC i Iniciativa per no rebaixar el percentatge als veïns en el 76% com havia promès i, en canvi, ha rebut les lloances del Partit Popular per haver 'convençut' Convergència i Unió i rebaixar en un 5% el que paguen Mira-sol i La Floresta per la urbanització dels districtes.

Conscient de la seva situació, Eduard Pomar ha explicat que és un bon acord ja que amb la rebaixa anteriorment anunciada per l'alcalde del 4%, finalment, les contribucions retornen als seus percentatges inicials del 76 per als veïns:

Eduard Pomar

És un bon acord que permet posar els percentatges en els termes inicials.


PSC i Iniciativa no han donat el seu suport ja que consideren un greuge que els veïns que més han hagut d'esperar perquè els urbanitzessin els carrers, ara, paguin més. Xavier Boix, a més, creu que no n'hi ha prou amb rebaixar els percentatges, si per contra, augmenten els costos de construcció:

Xavier Boix

És un greuge comparatiu. Està bé baixar un 5% però què passa amb els costos de construcció?


Els partits també han demanat a l'equip de govern que expliqui com afectarà al calendari aquesta modificació dels percentatges. L'acord també contempla l'ampliació dels terminis de pagament que passen de 12 a 24 mesos.