El PSC emplaça Conesa a defensar la dona amb un 'no' a la Llei de l'avortament


Temes relacionats

El ple diu 'no' a la reforma de la llei de l'avortament de Gallardón (17/jun/13)


  • Comparteix:

Els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler

Els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler

El PSC demana a Mercè Conesa que abanderi 'com a dona i alcaldessa' la defensa dels drets de la dona dient 'no' a la nova Llei de l'avortament. Un posicionament contrari que sol·liciten a CiU, al PP i a la resta de partits amb presència al ple proposant una declaració de la junta de portaveus en suport als drets de la dona i la seva decisió sobre el propi cos.

El PSC rebutja la reforma presentada pel ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, considerant-la 'una regressió flagrant en l'àmbit de les llibertats de les dones'.

Els socialistes ja van presentar una moció al juny en contra de l'avantprojecte de llei. Aquella moció va aprovar-se amb els vots a favor dels socialistes, ICV-EUiA, la CUP i set regidors de CDC. El PP, UDC i la convergent Susanna Pellicer van votar-hi en contra. La regidora de CDC, Joana Barbany, i l'alcaldessa van abstenir-se.

Aprofitant que diversos càrrecs electes del PP a tot l'Estat espanyol estan mostrant discrepàncies amb el contingut de la nova llei, el PSC demana el posicionament contrari dels quatre regidors populars de Sant Cugat. Una petició que els socialistes també fan extensiva a la resta de partits, en concret a CiU i, en especial, a l'alcaldessa, Mercè Conesa, tal com expressa el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Una alcaldessa i una dona és aquella que també defensa la bandera a favor dels drets a les dones. Li demanem i també a CiU que es posicioni en contra d'aquesta llei del PP.


Els socialistes qualifiquen d''atac als drets civils' la reforma proposada pel ministre espanyol de Justícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.