Els grups municipals fixen l'agenda política del 2014

Els partits s'han referit als reptes de l'any que comença

Política

Publicat el 8/gen/14 per Mikel Vilalta

Els grups polítics amb representació al ple han explicat els seus objectius prioritaris de cara al 2014. CiU, a l'equip de govern, s'ha marcat com a principal tasca millorar l'estat d'aquells barris que ho necessiten i desenvolupar els projectes prioritaris que recull el Consell de Ciutat. El PP vol reduir el deute i establir bonificacions de l'IBI, mentre que el PSC es proposa desenvolupar un pla integral del barri del Monestir i potenciar els serveis públics. De la seva banda, ICV-EUiA i la CUP aposten per promoure més polítiques d'igualtat i de cohesió social.

El tinent d'alcalde Francesc Carol, en representació del govern de CiU, considera que el principal repte passa per desenvolupar les línies prioritàries establertes al Consell de Ciutat, amb projectes com la biblioteca de Volpelleres i el canvi de seu de la Policia Local, entre d'altres.

Francesc Carol

Els nostres objectius són els eixos que es van establir al Consell de Ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PP, primer grup de l'oposició, es marca com a principal fita aconseguir introduir noves bonificacions de l'IBI i eixugar més el deute municipal, tal com ha explicat la seva regidora, Maria Dolors Domènech.

Maria Dolors Domènec

Els nostres esforços se centraran en el tema econòmic. Volem una bonificació de l'IBI, que es pot fer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el PSC s'ha mostrat satisfet de les propostes fetes des del seu grup en l'actual mandat. El regidor Pere Soler s'ha marcat dos grans projectes pel 2014: desenvolupar un pla integral per al barri del Monestir i donar més fortalesa als serveis públics.

Pere Soler

Tenim dos grans objectius: un pla integral del barri del Monestir i potenciar encara més els serveis públics.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha explicat que els objectius de la formació ecosocialista són potenciar més polítiques d'igualtat, reforçar els serveis públics i garantir la preservació del medi ambient.

Joan Calderon

Hem de treballar pels col·lectius més vulnerables. Necessiten eines per treballar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La CUP aposta per continuar desenvolupant el seu programa electoral. El portaveu de la formació, Guim Pros, ha anunciat que treballaran per garantir la cohesió social, aconseguir les dacions en pagament i trobar solucions per als pisos buits que hi ha a Sant Cugat.

Guim Pros

En l'any i mig que queda de mandat intentarem fer un pas endavant en l'àmbit de la cohesió social.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En clau nacional, CiU, ICV-EUiA i la CUP es proposen treballar perquè es pugui dur a terme la consulta, mentre que el PP augura que no se celebrarà i que molta gent quedarà frustrada. Aquestes declaracions han tingut lloc a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM) d'aquest dimecres, en la primera tertúlia política de l'any.