El PSC reclama solucions per aflorar els habitatges buits de les entitats financeres

Imatge de la roda de premsa a la seu del PSC

Política

Publicat el 9/gen/14 per Adrià Claramunt

El PSC emplaça tots els grups polítics a treballar per fer sortir al mercat els pisos buits de la ciutat propietat de les entitats financeres i veu amb bons ulls fer ús de la capacitat sancionadora que preveu la Llei del Dret a l'Habitatge. Per aquest motiu, reclama establir un cens d'habitatges buits i requerir als bancs que destinin aquestes vivendes a venda o lloguer a preus de mercat.

Seguint l'exemple de Terrassa, que ja ha establert una taxa destinada a aquests habitatges buits, el PSC demana estudiar la manera d'aflorar a preus de mercat les vivendes santcugatenques que faci més de dos anys que estiguin sense habitar. El portaveu local del PSC, Ferran Villaseñor, ha detallat el procés que s'hauria de seguir en relació a aquesta problemàtica.

Ferran Villaseñor

L'Ajuntament pot fer el cens i fer el requeriment al propietari per posar-lo en circulació i se l'informa de la capacitat sancionadora en cas de no fer-ho.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els socialistes consideren que cal trobar la via jurídica per implementar aquesta capacitat de control i sanció que preveu la llei i insta a trobar solucions entre totes les forces polítiques i les diferents institucions, començant per la Generalitat i les dues associacions catalanes de municipis. En aquest sentit, demanen que l'alcaldessa, Mercè Conesa, insti la Generalitat a definir el reglament sancionador.