L'EMD acorda demanar a la Generalitat la supressió del PGM del Vial de Cornisa


  • Comparteix:

Així es va decidir ahir en el ple de febrer de Valldoreix.

Així es va decidir ahir en el ple de febrer de Valldoreix.

L'EMD sol.licitarà a la Generalitat la modificació del PGM per suprimir el Vial de Cornisa i concretament, un dels enllaços que travessa Valldoreix en un 90% del seu tram. La decisió compta amb el suport unànime dels partits que es mostren contraris a l'agressió mediambiental que suposaria la infraestructura sobre la riera i el bosc comprès entre el Club de Tennis i el CEIP de La Floresta. A més, l'EMD encarregarà un estudi per trobar propostes d'accessos alternatius a Valldoreix.

Aquesta acció ve a ratificar la sol.licitud de supressió del Vial realitzada ja al ple de gener de 2000.
Ara, l'EMD ha decidit afegir a la seva petició, la supressió d'un vial de connexió a aquesta infraestructura que connectaria la B-30 i els Túnels de Vallvidrera travessant la riera a l'alçada de Mas Fuster.

L'EMD considera que aquest 'braç de connexió', de 30 metres d'amplada, no té raó de ser donat que ja existeixen dos accessos amb Barcelona. El govern valldoreixenc també s'ha compromés a encarregar un estudi per cercar alternatives viàries que no suposin una agressió ambiental pel territori. Escoltem la presidenta de l'entitat municipal, Montse Turu:

Montse Turu

Encarregarem un estudi per treballar unes propostes alternatives i oferir una altre sortida a la Generalitat


Per la seva banda, CiU, que en principi, també presentava una moció en contra del Vial de Cornisa, s'ha sumat a la moció de l'equip de govern. Segons Francesc Cardoner, la reserva de sòl que contempla el PGM per la construcció d'aquesta via ràpida afecta a molts ciutadans als quals els impedeix urbanitzar en terrenys de la seva propietat.

Francesc Cardoner

Aixo pot afectar, i molt, a habitatges que ja estan plenament consolidats


La petició ha rebut el vot positiu de tots els membres del ple, a excepció del portaveu de CiU, Marc Monells, que s'ha abstingut en qualitat de ciutadà afectat per la reserva de sòl que preveu el PGM per construïr el Vial de Cornisa.

Abans de tramitar-se la sol.licitud a la Generalitat, la iniciativa ha de comptar amb un informe favorable de l'Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.