SI se suma a la reivindicació de la PAH sobre els bancs amb pisos buits


Temes relacionats

La PAH discrepa de Grangé i aposta per sancionar bancs també a Sant Cugat ( 9/gen/14)

El PSC reclama solucions per aflorar els habitatges buits de les entitats financeres ( 9/gen/14)

Habitatge sosté que els bancs de la ciutat tenen tots els seus pisos buits al mercat ( 8/gen/14)


  • Comparteix:

SI demana a l'Ajuntament que multi els bancs amb pisos buits / Foto: ACN

SI demana a l'Ajuntament que multi els bancs amb pisos buits / Foto: ACN

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) se suma a la reivindicació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i demana a l'Ajuntament que sancioni les entitats financeres amb habitatges buits durant més de dos anys. La formació, que no té representació al ple, també sol·licita crear un parc social d'habitatge i destinar els diners obtinguts amb les sancions a polítiques socials per garantir el dret a l'habitatge.

SI creu que l'Ajuntament hauria d'afegir-se a consistoris com el de Sabadell i Terrassa, que ja ha sancionat entitats financeres amb immobles desocupats durant més de dos anys i sense causa justificada. Per això, la formació demana a l'Ajuntament que satisfaci les necessitats d'habitatge dels ciutadans més desafavorits i faciliti l'ocupació d'aquests pisos buits, i si es necessari iniciï procediments sancionadors a les entitats que mantinguin els immobles buits durant més de dos anys.

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha afirmat a principis d'aquest mes que Sant Cugat no multarà les entitats financeres amb habitatges desocupats perquè tots els bancs tenen al mercat els seus pisos buits. Grangé ha situat en un màxim de 300 els immobles desocupats al municipi i ha destacat que la majoria estan buits de manera transitòria.

Tot i així, la secretària de l'executiva comarcal de SI, Maria Rosa Comellas, considera que aquests pisos estan al mercat, però en desús.

Maria Rosa Comellas

Aquests habitatges estan destinants a una funció especulativa, eludint la social. La situació requereix que l'administració faciliti l'accés a l'habitatge.


SI espera que els grups municipals recullin la seva petició i portin al ple municipal les seves reivindicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.