Els regidors del PSC critiquen el 'no' del partit a la votació al Parlament


  • Comparteix:

Els regidors del PSC consideren que l'abstenció seria el posicionament més encertat del partit a la votació aquest dijous al Parlament per demanar al Congrés que transfereixi la competència per fer la consulta. Ferran Villaseñor diu que la defensa de la via federal demana 'una posició diferent' en aquest tema i Pere Soler afegeix que si el PSC vota en contra la formació s'aproparà al vot 'dretà del PP i Ciutadans'.

A diferència del 'no' que defensa el primer secretari del partit, Pere Navarro, els dos regidors del PSC a Sant Cugat creuen que l'abstenció seria la resposta més encertada en la votació al Parlament. En declaracions a Cugat.cat, el portaveu municipal, Ferran Villaseñor, afirma que 'no veu positiu' votar en contra de demanar al Congrés la transferència per poder convocar la consulta.

Ferran Villaseñor

No entenc que sigui positiu votar en contra. L'abstenció és una via intermitja, malgrat que en alguns moments sembla que fer 'bullying' al PSC sigui l'objectiu.


Durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM), el regidor Pere Soler també ha apostat per l'abstenció. El regidor creu que la resolució del Parlament segueix els principis que els socialistes van defensar, tot i que amb matisos.

Pere Soler

El més raonable és que el PSC s'abstingui. Demanàvem diàleg, que fos una consulta acordada i legal. A la resolució es demana això, però al revès.


Pere Soler assegura que la posició marcada des de l'executiva de Pere Navarro arrenglera els socialistes amb les posicions 'dretanes' del PP i C's.

Pere Soler

A ningú se li escapa que posicionar-nos amb un 'no' ens posiciona amb el vot més dretà del PP i C's.


Soler considera que abstenir-se en la votació es podria llegir tant com un 'sí crític' com un 'no crític'. Malgrat aquesta postura personal, el regidor santcugatenc ha dit no sentir-se part del 'sector crític' que hi ha al partit i reclama que el PSC torni a mirar cap a la ciutadania.

Aquest dimecres l'alcalde de Lleida Àngel Ros ha anunciat que deixa l'acta de diputat abans de trencar la disciplina de vot aquest dijous al Parlament. Sobre aquesta renúncia, Ferran Villaseñor ha lamentat la notícia subratllant la trajectòria de Ros i Soler ha criticat que el procés de cohesió interna del PSC comporti 'víctimes' polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.