Muriel Casals i Carme Forcadell animen a convèncer i seduir els indecisos


  • Comparteix:

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, demanen un esforç als independentistes perquè 'convencin' i 'sedueixin' els indecisos en el procés sobiranista, que xifren en un 20% dels catalans. Les dues auguren que caldran noves mobilitzacions massives com les darreres de l'Onze de Setembre, per defensar que els catalans puguin decidir sobre el seu futur. Ho han dit aquest dimecres en la presentació del llibre 'Per què sí a la independència?' a la Casa de Cultura, que ha comptat amb l'assistència de 200 persones.

Demostrar a la ciutadania que disposar d'un Estat propi serà positiu. Amb aquest repte, Casals i Forcadell han animat els santcugatencs a seduir i convèncer la població no convençuda amb arguments econòmics, polítics i judicials. La presidenta de l'ANC s'ha referit a les persones que se senten espanyoles per subratllar que 'ser independentista no implica renunciar a la pròpia identitat'. Per aconseguir-ho, però, cal explicar que el procés sobiranista 'és un mitjà que ens permetrà viure a tots millor', ha apuntat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

Carme Forcadell

Hi ha moltes persones que necessiten saber el què. Diuen nosaltres sí però per fer el mateix ens quedem com estem. Cal explicar que la independència no és un fi sinó un mitjà perquè tots visquem millor.


Es tracta d'una tasca complicada perquè 'l'adversari és dur', ha dit la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que també ha llançat un missatge d'esperança entre els assistents. Segons Casals, el procés sobiranista permetrà 'construir el país que volem' i aconseguir una millor redistribució econòmica.

Muriel Casals

Tenir un estat no és la finalitat última per ningú. L'estat és una eina perquè hi hagi una millor distribució de la renda, un estat fort que gestiona els impostos que ajuden els que tenen menys.


A més, les dues presidentes preveuen una altra gran mobilització impulsada per tots els actors, tant polítics com socials, perquè els ciutadans de Catalunya puguin expressar-se sobre el seu futur. Tot i que no han concretat de quin tipus d'esdeveniment es tractaria, Forcadell ha assegurat que 'ha de ser una convocatòria de país' que vagi més enllà de l'ANC i aplegui govern, Parlament, administracions locals i entitats del país.

Amb el llibre 'Per què sí a la independència?', el seu autor, Oriol March, ha plasmat les converses de Casals i Forcadell sobre el procés sobiranista. Segons March, el resultat dels diàlegs va més enllà de la independència i també dibuixar un full en blanc de l'Estat propi català.

Oriol March

La idea era dibuixar un full blanc de la independència. Que elles dues parlessin de com ha de ser aquest estat català.


La sala d'actes de la Casa de Cultura ha quedat petita amb més de 200 persones i diversos assistents s'han quedat drets o bé han seguit la presentació des de fora de l'espai. La trobada ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i els regidors de CiU Pere Casajoana, Xavier Escura i Raül Grangé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.