La Generalitat pressiona l'Ajuntament pel cas de la pedrera Berta, segons la CUP


Temes relacionats

L'Ajuntament nega pressions del govern en el procés de la pedrera Berta (18/gen/14)

Valldoreix també al·legarà per evitar que bales d'ecoparc vagin a la pedrera Berta (16/gen/14)

Els partits, contraris i prudents a reomplir la pedrera Berta de bales d'ecoparc (15/gen/14)

L'empresa FCC demana dipositar bales d'ecoparc a la pedrera Berta (15/gen/14)

L'Ajuntament al·legarà per evitar que bales d'ecoparc omplin la pedrera Berta (15/gen/14)


  • Comparteix:

El militant de la CUP Jordi López amb el regidor Guim Pros

El militant de la CUP Jordi López amb el regidor Guim Pros

La CUP denuncia que l'Ajuntament ha rebut pressions de la Generalitat per afeblir l'oposició del consistori a convertir la pedrera Berta en un abocador de residus d'ecoparc. El portaveu de la formació, Guim Pros, ha remarcat que les pressions han estat polítiques i que no s'han dirigit a tècnics municipals, com havien dit inicialment.

Segons la formació independentista, FCC, la companyia concessionària de l'espai, té connexions amb sectors polítics perquè vol treure un rendiment econòmic de la pedrera.

En roda de premsa, el regidor de la CUP, Guim Pros, havia explicat que els tècnics de l'Ajuntament havien rebut trucades per part de la Generalitat perquè no fessin unes al·legacions molt dures al projecte i perquè el consistori no s'hi posicionés en contra.

Guim Pros

Ens consta que l'Ajuntament ha rebut pressions des de la Generalitat. Parlem amb tècnics de Medi Ambient i ens ho diuen.


Poca estona després, Pros ha matisat aquestes declaracions i ha negat que hagin obtingut aquesta informació a partir de converses amb tècnics. El portaveu de la CUP sí que ha mantingut l'existència de pressions a nivell polític.

Guim Pros

Sí que constatem que hi ha hagut pressions polítiques, però han estat a aquest nivell. En cap cas, ha estat amb els tècnics municipals.


Davant de les pressions, el partit reclama a l'Ajuntament coherència i que mantingui el seu compromís perquè la pedrera només s'ompli de runa i terra.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, va explicar fa uns dies a Cugat.cat que Sant Cugat i el Papiol presentaran al·legacions conjuntes per evitar que prosperi el canvi de llicència d'activitat. El termini per presentar-les acaba aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.