L'EMD xifra en 1'2 milions d'euros el deute de la Generalitat amb Valldoreix


  • Comparteix:

La Generalitat té deutes pendents amb l'EMD des del 2011

La Generalitat té deutes pendents amb l'EMD des del 2011

La Generalitat deu més d'1'2 milions d'euros a l'EMD de Valldoreix en concepte de l'avançament pel soterrament de l'alta tensió, aportacions del Fons de Cooperació Local i una subvenció a l'escola de música. L'EMD reconeix que el deute és 'important', però assegura que no afectarà els comptes de l'entitat, basats en l'equilibri i la contenció.

En una entrevista a Cugat.cat, el vocal d'Economia de l'EMD, Xavier Gavaldà, ha actualitzat el marcador dels diners que el govern deu a l'entitat municipal descentralitzada: 1.278.400 euros.

La partida més important procedeix dels diners que Valldoreix va avançar a la Generalitat pel soterrament de les línies d'alta tensió, 677.000 euros. Els segueixen els 330.000 euros d'una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que el govern té pendent des del 2012.

El govern encara ha de pagar els 185.000 euros d'una subvenció que va concedir a l'EMD per una expropiació de zona verda. Unes altres aportacions pendents, des del 2012 i 2013, són els 23.000 i 21.600 euros en concepte del Fons de Cooperació Local.

Completen la llista els 41.800 euros que la Generalitat ha d'abonar a Valldoreix per la subvenció de l'escola de música del curs 2011-12. Una subvenció que, l'any següent, ja es va suspendre. En canvi, el govern ja ha abonat a l'EMD la subvenció pendent de dos cursos de l'escola bressol.

Xavier Gavaldà

Mai és agradable tenir un deute i més quan és d'un milió i tenim un pressupost de vuit. A l'EMD ens hem curat en salut amb la contenció de despesa.


Les subvencions pendents de l'escola de música i l'expropiació són deutes no reconeguts per la Generalitat, és a dir, que el govern encara no ha fet els tràmits per consignar aquests pagaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.