El ple acorda instal·lar una xarxa municipal de desfibril·ladors


Temes relacionats

El PSC vol crear una xarxa de desfibril·ladors als punts clau de la ciutat (12/gen/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà una xarxa de desfibril·ladors

Sant Cugat tindrà una xarxa de desfibril·ladors

Sant Cugat tindrà una xarxa de desfibril·ladors municipals als punts clau de la ciutat. Així ho ha acordat el ple aquest dilluns en una moció institucional que estableix que s'engegarà un pla plurianual d'inversió per a aquests aparells i per formar les persones que els utilitzaran.

El ple ha acordat engegar un estudi per establir a quins punts estratègics del municipi s'instal·laran els desfibril·ladors, que es podrien ubicar als equipaments esportius, les seus dels consells de barri, els espais culturals i determinats centres docents, entre d'altres indrets. La moció, presentada inicialment pel PSC, també preveu un pla plurianual d'inversió i estableix que es buscarà una col·laboració públic-privada per finançar el cost de la instal·lació i el manteniment dels desfibril·ladors.

El regidor del PSC, Pere Soler, ha subratllat que era necessària la creació d'una xarxa de desfibril·ladors perquè Sant Cugat és un municipi amb molts districtes i, actualment, només la Policia Local i Protecció Civil disposaven d'aquests aparells.

Pere Soler

Sant Cugat necessitava una xarxa de desfibril·ladors perquè és un territori extens i només comptava amb dos dispositius.


A més, es reforçarà el pla de formació específica a educació secundària perquè el personal dels centres conegui els procediments d'autoprotecció i el funcionament dels aparells, en cas d'emergència. També s'incentivarà la formació dels treballadors municipals sobre aquest àmbit. Finalment, es donarà a conèixer el pla de forma transversal a la ciutadania i s'incorporarà als plans específics de seguretat i al Pla de Seguretat Local.

Els desfibril·ladors són aparells electrònics que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria de la persona afectada. L'aparell genera una descàrrega elèctrica que, aplicada abans dels 10 minuts de l'aturada cardiorespiratòria, pot reactivar la funció cardíaca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.