CiU, el PSC, ICV i la CUP alcen la veu al ple contra la reforma local del PP


Temes relacionats

El Congrés dóna llum verda a la llei de racionalització de l'administració local (19/des/13)

Sant Cugat se sumarà al recurs contra la reforma local que anirà al Constitucional (18/des/13)

Els alcaldes catalans alcen la veu a Madrid contra la reforma local del PP (27/nov/13)

L'ACM referma el seu rebuig contra la reforma local del govern espanyol (23/oct/13)


  • Comparteix:

Concentració contra la reforma de l'administració local

Concentració contra la reforma de l'administració local

Tots els partits, tret del PP, s'han posicionat en contra de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local. Arran d'una moció d'ICV-EUiA en defensa de les polítiques municipals, CiU, el PSC i la CUP han alçat també la veu contra el que consideren un atac contra el municipalisme. El PP, que hi ha votat en contra, ha declinat entrar al debat.

L'Ajuntament ha fet oficial el rebuig a la llei aprovada a finals de desembre pel govern del PP. El ple ha aprovat, amb els vots de CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, una moció original ecosocialista que defensa les polítiques públiques municipals i garantir la viabilitat econòmica de les competències esmentades per la llei.

Les intervencions de tots els grups, excepte el PP, han abanderat la importància de les actuals funcions dels ajuntaments com a administració més propera al ciutadà, tal com ha exposat el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon.

Joan Calderon

Aquesta reforma té una clara càrrega ideològica. L'Ajuntament és qui millor coneix les demandes de la gent i qui millor pot prestar les demandes que necessiten.


CiU ha qualificat la reforma com 'un clar retrocés' en competències, el PSC l'ha qualificada com un 'atac al municipalisme' i la CUP ha subratllat el paper dels consistoris pel seu coneixement real dels problemes del ciutadà.

El portaveu del partit, Jordi Carreras, ha criticat que s'equipari la reforma local a una piconadora que 'destrossa l'administració'. Defensant el posicionament del partit, Carreras no ha volgut entrar en el debat.

Jordi Carreras

Si creuen que la reforma el que vol es ofegar les administracions públiques, creguin-s'ho. Dormiran menys tranquils.


El text va més enllà i demana al Tribunal Constitucional que es pronunciï sobre la legalitat d'aquesta llei ja que, segons el text, la nova legislació suposa una invasió de competències de la Generalitat i vulnera els fonaments de la democràcia, establerts en la Carta Europa d'Autonomia Local, ratificada per l'Estat Espanyol.

Un altre punt del text, apunta cap a la Generalitat a la qual sol·licita que impulsi la Llei de Vegueries per enfortir les administracions locals com queda establert a l'Estatut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.