Aprovat l'expedient d'al·legacions del Pla de Mobilitat


Temes relacionats

El Pla de Mobilitat Urbana tanca l'exposició pública amb 18 al·legacions (18/gen/14)

Els veïns d'Eixample Sud, satisfets per la inclusió de l'àrea verda al Pla de Mobilitat (13/mar/13)

L'associació de veïns Centre-Estació, satisfeta amb el Pla de Mobilitat (25/feb/13)

Centre Vila vol pactar les dates de les obres del Pla de Mobilitat (25/feb/13)

Aprovat inicialment el Pla de Mobilitat, tot i el rebuig del PP (18/feb/13)

El Pla de Mobilitat de Sant Cugat, més a prop ( 9/gen/13)


  • Comparteix:

El Pla de Mobilitat haurà de passar de nou pel ple per a l'aprovació definitiva

El Pla de Mobilitat haurà de passar de nou pel ple per a l'aprovació definitiva

El ple ha aprovat la resolució de l'expedient d'al·legacions del Pla de Mobilitat Urbana amb els vots positius de tots els partits, excepte el PP. Ara el document s'enviarà a la direcció general de Medi Ambient de la Generalitat, que és l'òrgan competent per donar el vistiplau, un cop passi per ple de nou per a l'aprovació definitiva.

El document aprovat al ple incorpora 11 de les 18 al·legacions acceptades per l'equip de govern que s'havien presentat durant el període d'exposició pública.

Al·legacions acceptades
Hi destaca la feta per l'Associació de Veïns del barri del Monestir i els comerciants de l'avinguda de Cerdanyola, que han aconseguit que s'acabi vianantitzant el carrer de la Creu amb una plataforma única. A més, s'ha consensuat que l'avinguda de Cerdanyola no es vianantitzarà sense que abans hi hagi hagut un procés de participació on intervinguin comerciants i veïns de la zona.

Fruit de les reunions amb l'Associació Veïnal del Centre-Estació s'ha acceptat que els carrers Solà i Mercè Rodoreda, entre Esperanto i Manel Farrés, entrin a formar part del pla de vianantització. A més, s'arranjarà, finalment, l'entorn de l'escola pública Joan Maragall segons la proposta d'aquesta entitat de veïns, així com de l'AMPA i la direcció del centre.

Amb relació al barri de Coll Favà, que també rebia modificacions al nou Pla de Mobilitat, el text incorpora el neguit dels veïns per no convertir la zona en un vial important de la ciutat i que en tot cas les modificacions que s'hi facin responguin a necessitats reals de mobilitat de trànsit.

Un dels punts que en el seu moment va suscitar més recel va ser el que afectarà el Club de Golf que es veia directament afectat per la nova connexió est-oest que la ciutat acabarà tenint. El nou text del Pla de Mobilitat Urbana incorpora les al·legacions dels responsables del club i es compromet a estudiar totes les solucions possibles per millorar el pas de vehicles per aquesta zona afectant el mínim possible el club.

D'altra banda, s'ha acordat amb l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol que l'avinguda del Baixador no es converteixi, finalment, amb un vial de dos carrils en cada sentit.

Posicionament dels partits
L'equip de govern ha defensat el pla per millorar la mobilitat a la ciutat i com una aposta pels vianants, els ciclistes i el transport públic per sobre del vehicle privat.

El PP, que ha votat en contra de l'aprovació, ha criticat el projecte perquè està sobredimensionat econòmicament i perquè inclou mesures com la vianantització de la zona de Quatre Cantons. Els populars han lamentat que l'equip de govern no hagi acceptat cap de les 33 al·legacions que han presentat, fet que ha atribuït a motius polítics i no tècnics.

El PSC ha fet un balanç positiu del pla. Tot i això, els socialistes han criticat que les resolucions de les al·legacions són toves i que només han buscat acontentar tothom.

ICV-EUiA i la CUP han aplaudit el projecte i la feina feta per negociar les al·legacions presentades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.