Tots els grups municipals, tret del PP, donen suport a la consulta del 9N


Temes relacionats

Conesa votarà Sí i Sí a la consulta sobre la independència de Catalunya (13/des/13)

Els partits de Sant Cugat es posicionen davant la pregunta de la consulta (13/des/13)


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor i Pere Soler, regidors del PSC, en el moment de la votació

Ferran Villaseñor i Pere Soler, regidors del PSC, en el moment de la votació

CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP han expressat aquest dilluns el seu suport a la consulta del 9 de novembre. Aquests grups municipals han aprovat al ple una moció en defensa de l'acord entre la majoria de forces del Parlament per fer possible la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya. El PP hi ha votat en contra.

Els grups municipals també han manifestat el compromís de l'Ajuntament amb la Generalitat i el Parlament per garantir l'exercici del lliure dret a decidir del poble català per mitjà d'una consulta. Els acords aprovats, a través d'una moció de CiU i ICV-EUiA i esmenada pel PSC, també insten el govern espanyol i la Generalitat a negociar l'organització de la consulta mitjançant la delegació de competències per fer possible aquest dret democràtic que reclama bona part del poble català i la majoria dels parlamentaris.

El text emplaça la Generalitat i el govern espanyol a buscar el diàleg i el pacte per fer possible la consulta seguint els criteris apuntats pel Pacte Nacional del Dret a Decidir, al qual l'Ajuntament es va adherir per àmplia majoria. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha defensat l'existència d'una majoria que vol una consulta pactada.

Ferran Villaseñor

Nosaltres entenem que la majoria dels catalans vol que hi hagi una consulta i que aquesta s'ha de pactar i que s'ha de tirar endavant. S'ha de fer fora de la contaminació del debat.


En aquest punt, la CUP s'ha abstingut, ja que considera que les institucions catalanes no han de demanar permís per exercir un dret democràtic, tal com ha destacat el seu portaveu, Guim Pros.

Guim Pros

El 150.2 és un camí d'anada i tornada que sabem quin final té. Ja fa molt de temps que ha arribat el moment de desobeir i no demanar permís per exercir un dret democràtic.


Tot i l'acord majoritari, el PP hi ha votat en contra. El portaveu de la formació, Jordi Carreras, ha lamentat que la moció doni suport a 'un dret que no existeix' i que, en tot cas, necessita de la llei.

Jordi Carreras

S'està demanant l'exercici d'un dret que s'afirma que existeix i no existeix. Pel fet que un grup de ciutadans ho demanin no és suficient per entrendre que és un dret. La democràcia per existir necessita de la llei.


Les paraules de Carreras han estat contestades pels diversos grups. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha advertit al PP que es tracta d'una qüestió 'imparable'.

Mercè Conesa

Si el PP pensa que això és només un sentimentalisme no afrontaran la realitat tossuda que se'ls plantarà a la cara. És una força que ve imparable.


De la mateixa manera, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha defensat que la consulta suposa una 'oportunitat' per a l'Estat espanyol.

Joan Calderon

S'hauria de veure com una oportunitat per a Espanya per trencar un règim que s'està podrint.


Els grups municipals que han donat suport als acords han agraït l'esforç del PSC per sumar-se al posicionament polític a favor de la consulta. Aquest posicionament també compta amb el suport explícit d'ERC, que no té representació al ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.