Sant Cugat es posiciona en contra de la Llei de Seguretat Ciutadana


Temes relacionats

La CUP sol·licita al consistori que s'oposi a la Llei de Seguretat Ciutadana (13/gen/14)


  • Comparteix:

El projecte de llei vol limitar la llibertat de manifestació i protesta / Font: Acn

El projecte de llei vol limitar la llibertat de manifestació i protesta / Font: Acn

Sant Cugat rebutja l'avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana que impulsa el PP perquè coarta la llibertat bàsica de manifestació i protesta. Una moció inicial de la CUP amb les esmenes de l'equip de govern ha aconseguit el vistiplau de la resta de grups municipals tret del PP, que l'ha defensat afirmant que pretén assegurar l'ordre públic i la llibertat.

L'equip de govern ha destacat l'esperit de la moció presentada per la CUP i s'hi ha sumat amb algunes esmenes. El tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol, ha ressaltat que no és el moment de plantejar una llei com aquesta i consideren que alguns articles poden arribar a violar principis constitucionals.

Francesc Carol

Estem en contra d'aquesta llei perquè considerem que no és el moment de plantejar-la i considerem que alguns articles poden arribar a violar principis constitucionals.


El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat que no comparteixen les esmenes de CiU però que les donen per bones perquè permet posicionar Sant Cugat en contra d'aquest avantprojecte. Bea ha criticat la proposta del PP perquè, segons afirma, pretén blindar la policia, fomentant-ne la seva impunitat, i criminalitzar la protesta social.

Ignasi Bea

Aquesta reforma pretén criminalitzar la protesta social i fer-nos agafar por, coaccionat-nos per no sortir al carrer.


Els grups municipals del PSC i d'ICV-EUiA també s'han sumat a la moció.

EL PSC ha titllat el projecte de llei de totalment abusiu, que retalla drets i que fa retrocedir les llibertats individuals.

ICV-EUiA ha lamentat que aquesta llei és una provocació, que és perillosa i nociva per a la convivència i que està feta per protegir les classes privilegiades.

El PP ha destacat que es tracta d'un avantprojecte de llei que encara pot rebre esmenes però n'ha defensat el seu esperit. El regidor popular Bruno de Salvador ha destacat que la llei no pretén emmordassar ningú, només, afirma, assegurar l'ordre públic i la llibertat.

Bruno de Salvador

Aquest avantprojecte de llei no pretén emmordassar ningú. Només vols assegurar l'ordre públic i és una resposta legal al vandalisme.


La moció aprovada posiciona Sant Cugat en contra de l'avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana i acorda notificar-ho als governs espanyol i català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.