El cònsol de l'Equador analitza l'estat de la comunitat equatoriana a la ciutat


Temes relacionats

El cònsol de l'Equador analitza l'estat de la comunitat equatoriana a la ciutat (21/gen/14)

Richard Olivo: 'Equador demostrarà a Chevron que no es juga amb la vida' (21/gen/14)

Richard Olivo: 'Equador demostrarà a Chevron que no es juga amb la vida' (21/gen/14)


  • Comparteix:

Analitzar la situació de la comunitat equatoriana a Sant Cugat i intercanviar opinons sobre polítiques d'immigració. Aquest ha estat l'eix central de la reunió d'aquest dimarts entre l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el cònsol general de l'Equador a Barcelona, Richard Olivo, que també ha ofert una xerrada a la Casa de Cultura i ha visitat els estudis de Cugat.cat.

La comunitat equatoriana de la ciutat està formada per gairebé 550 persones i constitueix un dels col·lectius immigrants més nombrosos. Olivo s'ha reunit amb Conesa a l'ajuntament, on s'ha interessat per la situació social dels seus compatriotes.

Tot seguit, el cònsol s'ha desplaçat a la Casa de Cultura, on ha ofert una xerrada a prop d'una trentena d'equatorians. Olivo s'ha referit als problemes hipotecaris que tenen molts d'ells a Catalunya, i ha explicat que el consolat disposa d'un servei d'assessorament per als afectats.

Un dels temes destacats de la trobada ha estat el conflicte que tenen alguns d'ells amb Banco Pichincha, que darrerament ha adquirit diverses hipoteques a l'Estat espanyol. L'última parada de la visita del cònsol ha estat als estudis de Cugat.cat. En declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa', Olivo ha explicat que en els últims anys l'Equador ha acollit moltes persones de l'Estat espanyol, especialment metges.

Richard Olivo

El president de l'Equador ens ha dit que hi ha gairebé 200 metges espanyols que hi treballen. El nostre país rebrà amb els braços oberts tots els immigrants del vostre país.


L'alcaldessa ha aprofitat la trobada per reivindicar un model d'integració que respecti les tradicions dels països d'origen, però que també animi els immigrants a conviure amb la comunitat d'acollida.

Mercè Conesa

Hem de respectar la identitat d'aquestes persones però també hem de compartir espais amb elles.


Olivo també ha anunciat que el president de l'Equador, Rafael Correa, té la intenció de visitar Barcelona durant aquest 2014, tot i que encara no hi ha cap data confirmada.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.