Les ciutats de la comarca demanen 2'6 milions més per a beques menjador


Temes relacionats

Sant Cugat tindrà una central de biomassa a la zona de Can Calopa (18/des/13)

Les beques menjador i d'escolaritat arriben a 628.000 euros aquest curs (11/nov/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat i la resta de municipis del Vallès Occidental sol·liciten a la Generalitat 2'6 milions més per a beques menjador que complementin el finançament que assumeixen els consistoris malgrat no tenir aquesta competència. El consell d'alcaldes i alcaldesses del Consell Comarcal també ha servit per anunciar els 2'8 milions assolits per finançar el programa de prevenció d'incendis i valorització de la biomassa, i un pla de reindustrialització del territori.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha alçat la veu aquest dimarts a través dels seus alcaldes i alcaldesses per reclamar al departament d'Ensenyament una dotació complementària de 2'6 milions destinats a beques menjador. Els ajuntaments han acordat mantenir, en coordinació amb el consell, el compromís de cobrir les necessitats en aquest àmbit amb un 25% de recursos propis, malgrat que la competència és de la Generalitat.

És en aquest sentit que les localitats llencen aquesta petició pressupostària al departament, que s'afegeix als 3'6 milions que el govern ja ha consignat i als 2'1 abonats ja pels consistoris. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que amb aquesta acció han d'assegurar que cap família amb dificultats es quedi sense beca.

Merce Conesa

La xifra que hem de demanar a la Generalitat és per assegurar que cap família amb dificultat pateixi. Aquest és l'acord que hem assolit tots els ajuntaments.


Actualment, Sant Cugat aporta al present curs 628.000 euros en concepte de beques menjador i d'escolaritat. Una dotació que va incrementar-se en 8.000 euros, respecte al curs anterior.

La trobada d'alcaldes i alcaldesses també ha servit per avançar amb 'Boscos del Vallès Occidental', el programa de prevenció d'incendis i de revalorització de la biomassa. El projecte compta amb 2'8 milions de finançament i entronca amb els plans santcugatencs per crear una central de biomassa a Sant Cugat. Un 'projecte ambiciós' per a Conesa, que ha recordat que Sant Cugat és el municipi amb més territori dins el Parc Natural de Collserola.

La reindustrialització del territori ha estat l'altre repte dels alcaldes de la comarca. Una iniciativa acordada amb CCOO i UGT per donar suport a accions que impulsin una aposta clara per reindustrialitzar la comarca, implicant la majoria d'agents locals, econòmics i socials.

En darrer terme, els alcaldes han acordat demanar a la Generalitat que estudiï les possibilitats reals d'ús del carril bus-VAO de la C-58 per solucionar els embussos de trànsit a la via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.