El PSC i ICV-EUiA sumen esforços per sancionar els bancs amb pisos buits


Temes relacionats

L'Ajuntament estudia ara sancionar els bancs amb pisos buits (20/gen/14)

El PSC reclama solucions per aflorar els habitatges buits de les entitats financeres ( 9/gen/14)


  • Comparteix:

Els regidors Joan Calderon d'ICV, a l'esquerra, i Ferran Villaseñor del PSC

Els regidors Joan Calderon d'ICV, a l'esquerra, i Ferran Villaseñor del PSC

El PSC i ICV-EUiA presentaran una moció al proper ple municipal per aconseguir que l'Ajuntament engegui mesures per sancionar els bancs i 'altres grans empreses' que tinguin a la ciutat pisos desocupats. Socialistes i ecosocialistes volen que el consistori comenci un programa d'inspecció per detectar, comprovar i registrar els habitatges que es troben 'permanentment' buits.

Els dos partits a l'oposició proposen elaborar i aprovar un pla municipal i una memòria social d'habitatge per regular 'degudament' les mesures de foment per evitar la desocupació permanent i 'injustificada' d'habitatges.

A la roda de premsa de presentació de la proposta, els partits han recordat que ja fa 11 anys que el ple va aprovar fer un cens d'habitatges buits. És per això que reclamen aquesta informació que encara no coneixen i que és bàsica per afrontar la situació.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha assegurat que l'objectiu de la proposta no és posar multes sinó treure al mercat els pisos buits amb preus assequibles per donar resposta a una necessitat.

Ferran Villaseñor

No és una proposta per posar multes sinó perquè hi hagi un major accés a l'habitatge.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, que ha dit que la moció persegueix tirar endavant mesures concretes i arribar a acords de ciutat.

Joan Calderon

Es tracta de transformar la realitat i tirar endavant mesures concretes per responsabilitzar les entitats. És el moment de passar als fets i als acords.


La moció insta també la Generalitat a emprendre accions en aquest àmbit amb la mateixa finalitat, dins el marc de les seves competències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.