El govern local busca l'acord amb el PSC i ICV pels bancs amb pisos buits


Temes relacionats

El PSC i ICV-EUiA sumen esforços per sancionar els bancs amb pisos buits (22/gen/14)

SI se suma a la reivindicació de la PAH sobre els bancs amb pisos buits (13/gen/14)

La PAH discrepa de Grangé i aposta per sancionar bancs també a Sant Cugat ( 9/gen/14)

El PSC reclama solucions per aflorar els habitatges buits de les entitats financeres ( 9/gen/14)

Habitatge sosté que els bancs de la ciutat tenen tots els seus pisos buits al mercat ( 8/gen/14)


  • Comparteix:

Grangé, en una imatge d'arxiu

Grangé, en una imatge d'arxiu

L'equip de govern buscarà un acord plenari amb el PSC i ICV-EUiA per treballar junts per establir mesures perquè Sant Cugat sancioni bancs i entitats amb pisos buits. El regidor d'Habitatge, però, ha avançat que redactaran esmenes a la moció que els dos partits presenten en aquest sentit i emplaça la resta de formacions a sumar esforços.

Treballem en la mateixa línia. Aquesta ha estat la valoració del regidor d'Habitatge davant l'anunci del PSC i ICV-EUiA d'emplaçar el consistori a engegar mesures per sancionar bancs i 'altres grans empreses' que tinguin pisos buits. En una entrevista a Cugat.cat, Raül Grangé ha subscrit el posicionament dels dos partits d'apostar clarament per fer aflorar els habitatges desocupats, més enllà de les possibles sancions.

Al ple de febrer, socialistes i ecosocialistes presentaran una moció en aquesta línia. Una proposta que l'equip de govern esmenarà però que, en definitiva, cerca buscar un acord per treballar plegats en l'accés digne a l'habitatge, segons Grangé.

Raül Grangé

Treballarem per arribar a un acord. Presentarem esmenes per fer-ho més àgil, més que res per no complicar-ho amb més estaments que porten ineficàcia.


Raül Grangé confia que el PP i la CUP també se sumin a la moció. Amb relació a les gestions municipals per abordar el tema del pisos buits dels bancs, Grangé ha informat que han contactat amb la Federació Catalana de Municipis i el Col·legi d'Arquitectes per conèixer el rerefons jurídic i legal per emplaçar bancs a posar a lloguer els seus habitatges desocupats.

El regidor també s'ha referit al cens de pisos buits, reivindicat pel PSC, ICV-EUiA i també la CUP. Grangé ha explicat que 'mai es podrà tenir un cens global' a causa de la contínua mobilitat del parc d'habitatge local. El que sí que ha reiterat és que les dades disponibles són 'aproximades i parcials' i que es mouen entre els 200 i 300 pisos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.