El PSC també al·lega per evitar que a la pedrera Berta vagin bales d'ecoparc


Temes relacionats

Sant Cugat, Valldoreix i el Papiol, junts contra l'abocador a la pedrera Berta (25/gen/14)

La FAV també al·lega per evitar que bales d'ecoparc vagin a la pedrera Berta (23/gen/14)

La Generalitat pressiona l'Ajuntament pel cas de la pedrera Berta, segons la CUP (17/gen/14)

L'Ajuntament nega pressions del govern en el procés de la pedrera Berta (18/gen/14)

Valldoreix també al·legarà per evitar que bales d'ecoparc vagin a la pedrera Berta (16/gen/14)

Els partits, contraris i prudents a reomplir la pedrera Berta de bales d'ecoparc (15/gen/14)

L'empresa FCC demana dipositar bales d'ecoparc a la pedrera Berta (15/gen/14)

L'Ajuntament al·legarà per evitar que bales d'ecoparc omplin la pedrera Berta (15/gen/14)


  • Comparteix:

Els regidors del PSC, en una imatge d'arxiu

Els regidors del PSC, en una imatge d'arxiu

El PSC també reclama la paralització de l'expedient de restauració de la pedrera Berta amb bales d'ecoparc. Els socialistes, que han presentat al·legacions, demanen que l'espai es consideri patrimoni geològic del Parc de Collserola i destaquen 'la unitat institucional' que ha aconseguit l'Ajuntament per protegir la pedrera de perills mediambientals.

Dipositar bales d'ecoparc a la pedrera Berta és un perill per a l'espai. Això opina el PSC que reclama la paralització del projecte de l'empresa concessionària, FCC, de restaurar el sot amb residus procedents d'ecoparc. La formació, que demana considerar la pedrera patrimoni geològic de Collserola, diu que l'empresa titular de la llicència, Jaime Franquesa SL, hauria d'inscriure la propietat de l'espai a nom de l'Ajuntament i respectar el conveni que defensa reblir el sot amb terra i runa.

En les seves al·legacions, el PSC sosté que la Generalitat ha de fer un estudi d'impacte ambiental paral·lel al de l'empresa propietària. També que l'expedient resultant del procés s'hauria de tramitar per separat: des de la direcció general de Mines i des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Segons els portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, les al·legacions presentades per la seva formació són complementàries a les presentades pels ajuntaments de Sant Cugat i el Papiol i l'EMD de Valldoreix i busquen la paralització del projecte, així com la restauració de l'espai.

Ferran Villaseñor

Totes són molt tècniques, però les nostres tenen un component més polític. Demanen la suspensió i que es compleixi la concessió. L'empresa ha de restaurar l'orografia.


De fet, la formació també dóna suport a les al·legacions presentades per l'Ajuntament dins una 'unitat d'actuació institucional' contra el projecte. En aquest sentit, els socialistes emplacen l'equip de govern a tirar endavant una declaració de la junta de portaveus, una moció institucional o les accions que es considerin oportunes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.