La uaSC i GxV veuen punts foscos en el soterrament de les línies d'alta tensió


Temes relacionats

La uaSC i GxV clamen contra EMD i Ajuntament per les línies d'alta tensió (30/oct/13)


  • Comparteix:

El president de la uaSC, Jaume Massanés, i l'expresdienta de l'EMD, Montserrat Turu

El president de la uaSC, Jaume Massanés, i l'expresdienta de l'EMD, Montserrat Turu

La uaSC i Gent per Valldoreix (GxV) han presentat una denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya perquè investigui la negociació del pressupost del soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix, un procés que implica l'Ajuntament, l'EMD i la Generalitat. Les dues entitats no descarten portar el cas a la fiscalia si es detecten irregularitats.

La uaSC i GxV denuncien que la Generalitat encara no ha establert cap conveni en què reconegui el deute contret amb l'Ajuntament i l'EMD pel pressupost del soterrament de les línies d'alta tensió. En una reunió amb la Generalitat al juliol de 2012, aquestes dues administracions es van comprometre a avançar la partida que li corresponia al govern català per soterrar les línies. La Generalitat, de la seva banda, va assegurar que redactaria un conveni per establir els terminis per retornar el deute, d'1,5 milions. La uasC i GxV lamenten que no s'hagi fet cap pas endavant des d'aleshores.

Segons les xifres que presenten les plataformes l'EMD va abonar gairebé 677.000 euros, a banda dels gairebé 1,4 milions que ja li corresponien. L'Ajuntament va pagar els 961.000 euros que li pertocaven més uns altres 895.000, corresponents a la part de la Generalitat.

L'expresidenta de l'EMD i actual membre de GxV, Montserrat Turu, considera que hi ha 1,5 milions d'euros que les administracions locals han gestionat molt malament, perquè s'ha invertit aquesta quantitat sense cap garantia de retorn.

Montserrat Turu

L'Ajuntament i l'EMD han posat en perill 1,5 milions d'euros. Això és especialment greu en aquesta època de crisi, perquè es podrien haver destinat a molts projectes.


Les dues entitats, sense presència al ple ni a la junta de veïns, han demanat al Síndic de Greuges de Catalunya que investigui tot aquest procés. En cas que es detectin irregularitats, tant la uaSC com GxV es plantejarien portar el cas a la fiscalia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.